IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Temmuz 2020, 18:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Günlük Diyet Uygulaması İle Sağlıklı ve Formda Kalabilirsiniz




Diyet programınızı damak zevkinize göre ayarlayın

Fazla kilolarından bir türlü kurtulamayan kişilerin sağlığı ve dolayısıyla da yaşam kalitesi olumsuz etkilemektedir. Bir çeşit yaşam koçluğu olarak adlandırılan günlük diyet programları ile kilo vermek daha keyifli ve mümkün hele gelebilmektedir. İlk görüşmede kişinin, besin ve beslenme analizi, vücut komposizyon analizi, bazal metabolizma hız ölçümü yapılmaktadır. Tüm bu değerlendirmelerin yanı sıra; fiziksel aktivite durumu ve kapasitesi ile tıbbı geçmiş-risk değerlendirmesi yapılmaktadır. Toplu, bütüncül değerlendirme sonucunda kişinin yaşamına, çevresine, fiziksel koşullarına ve damak zevkine en uygun beslenme programı hazırlanmaktadır. Bu program aynı zamanda sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmenin ilk adımlarını oluşturmaktadır. Bu dönemde kişinin motivasyonunun yüksek, zihin ve beden çatışmasının ise minimumda kalması sağlanmaktadır.

İş yaşamının beslenme programınızı bozmasına izin vermeyin

Yoğun çalışma temposu 1 ya da 2 ana öğünün çoğunlukla dışarıda yenmesine neden olmaktadır. Bu nedenle de sağlıklı beslenme programındaki menülere uygun yemekler genellikle dışarıda pek fazla bulunamamaktadır. Bu durumda kişiler ya tek yönlü bir beslenmeyle kilo vermeye çalışmakta ya da motivasyonunu tamamen kaybederek diyetini yarım bırakmaktadır. Günlük diyet programları ise bu tür sıkıntılara önemli bir çözüm sunmaktadır.

Beslenme zamanınızı diyetisyeninizle belirleyin

Dışarıda ulaşabildiği yemekler ile sağlıklı bir diyet yaparak kilo vermek isteyen kişilere de uygun olan günlük diyet programı, her gün ve her saat uzman diyetisyen kontrolünde sürdürülebilir. Yüz yüze yapılan ilk görüşmede kişinin gerekli analizleri yapıldıktan sonra diyet programında izleyeceği kısa, orta ve uzun vadelerdeki hedefler *planlanmaktadır. Günlük diyet programının bir diğer olumlu yanı ise diyet programını uygulayan kişinin her gün diyetisyeni tarafından telefonla aranması ve beslenme programının belirlenmesidir. Beslenme ve diyet uzmanı kişinin o günkü çalışma temposunu, yemek yiyebileceği zamanı, yemeği nerede yiyeceğini, egzersiz yapıp yapamayacağını öğrenerek günlük bir beslenme planı çıkarır. Gün içinde bu durumlara özel yaşanan değişiklikler beslenme planının yeniden yapılmasını gerektirir. Telefon aracılığı ile bir ay süren sağlıklı ve kontrollü diyet sonrası yüz yüze görüşme sağlanarak kilo kontrolü yapılmaktadır. Bunların dışında haftada bir kez mutlaka kişinin kilosunu bildirmesi önemlidir. Olumlu olumsuz değişiklikler, beslenme farklılıklarının sebep olduğu yeni durumların söz konusu olması durumunda diyet planı kişiye göre tekrar güncellenir. Bu sayede kişinin hedef kilosuna doğru sıkılmadan ve keyifli bir şekilde ilerlemesi sağlanmaktadır.

Yediklerinizi not ederek diyetisyeninize bildirin

Günlük diyet programının kontrollü sürdürülmesinin en önemli şartlarından biri de diyet programı uygulayan kişinin, diyetisyenine bir önceki gün yediği tüm yiyeceklerin listesini iletmesidir. Böylece kişi elinde sabit bir beslenme programı olmadan, kendisine uygun günlük değişen beslenme programı ile rahatça kilo verebilmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
günlük sağlıklı diyet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklarınızı Sağlıklı Ve Formda Tutmanın 11 Yolu YaRen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Temmuz 2019 00:05
Diyet yaparken sağlıklı kalın Ecrin Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 16 Ekim 2014 22:12
Sağlıklı Bir Diyet AngeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 29 Eylül 2014 10:46
Peeling uygulaması ile sağlıklı bir cilde kavuşun pyracantha Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Aralık 2010 20:35
Diyet 'out' Sağlıklı Beslenme 'in' Kralice Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Kasım 2008 10:16