IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2021, 05:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sildenafil nedir? Sildenafil hangi yan etkilere sahiptir?




Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen hileli ürünlerde sildenafil sitrat isimli zararlı bir madde tespit edilmiştir. Sildenafil kişilerin atardamarlarında genişlemeler meydana getirir ve bu etki nedeniyle baş ağrısı ve baş dönmesi gibi şikayetler ortaya çıkabilmektedir. Madde yan etkilerinin yanı sıra vücuttaki bazı sorunlar için de kullanılabilmektedir. Sildenafil nedir ne için kullanılır merak ediyorsanız işte detaylar...

Sildenafil Nedir?

Sildenafil, sertleşme sorunu, hipertansiyonu ve yüksek irtifa ödemini tedavi etmek amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Bu sorunları, kan damarlarını gevşeterek tedavi eder. Bazı gözlenen sildenafil yan etkileri baş ağrısı, baş dönmesi, bulanık görüş, düşük tansiyon, burun akıntısı ve burun kanaması şeklindedir. Kalp hastalığı, karaciğer bozukluğu veya böbrek hasarı olan kişiler bu ilacı kullanırken dikkatli olmalıdırlar. Çünkü ciddi yan etkilere maruz kalabilirler.

Sildenafil Ne İşe Yarar?

Gelelim konu hakkında en sık sorulan “Sildenafil ne işe yarar?” sorusuna. Sidenafilin aksiyon mekanizması, genel olarak hücreler içinde gelişen çeşitli reaksiyonları hızlandıran fosfodiesteraz isimli enzimini engellemektir. Bu enzim engellendiği zaman niktrik oksit adındaki kimyasal maddenin seviyesi artar. Bu kimyasal madde, vücudun çeşitli bölgesindeki kan damarlarının rahatlamasına yardımcı olur.
Büyük bir ilaç şirketi, sildenafil ilacını ilk olarak yüksek tansiyonu tedavi etmek için geliştirmiştir. İlaç, klinik olarak test edildiğinde bazı erkek hastalarda penil ereksiyonların sıklığında ve kuvvetinde artış meydana gelmesi gibi ilginç bir yan etki ortaya çıkmıştır. Şirket, ilacı sertleşme sorunu tedavisi olarak test etmeye karar vermiştir ve sonunda o amaç için ünlü bir isimle piyasaya çıkarır.

Sildenafilin esas kullanım amacı sertleşme sorunu olan hastaları tedavi etmektir. Erkekler ilacı cinsel ilişki zamanından 30 dakika ile 3 saat önce alabilirler. İlaç, penise kan dolaşımını hızlandırarak ve artırarak çalışır.
Yakın zaman içinde, bazı araştırmacılar sildenafilin, yüksek irtifaya çıkan kişilerin akciğerlerinde sıvı toplanmasına sebep olan durumdan, yüksek irtifa pulmoner ödemi olan hastaların tedavisinde de yararlı olabileceğini ortaya attılar. Hastalık, irtifa hastalığının ciddi bir biçimi olarak görülebilir. Farklı araştırmacılar yüksek irtifa pulmoner ödemini tedavi etmek için bu ilacı denemişlerdir.

Sildenafilin Yan Etkileri Nelerdir?

Sildenafilin yan etkileri baş ağrısı, yüz kızarması, baş dönmesi, bulanık görüş ve karın ağrısı şeklinde ortaya çıkabilir. İlaç, göğüs ağrısını tedavi etmek için kullanılan nitratlarla birlikte alınmamalıdır çünkü birleşim kan basıncında tehlikeli bir düşüşe neden olacaktır. Dört saatten uzun süre ereksiyon yaşayan kişiler mutlaka acil servise gitmelidirler. Çünkü bu durum penise zarar gelmesiyle sonuçlanacaktır.

Sildenafilin Zararları Nelerdir?

Sildenafil kullanan kişilerde vücudun belli bölgelerinde atardamarlarda genişlemeler yaşanacaktır. Bu etki sebebiyle de baş ağrısı, baş dönmesi gibi şikayetler oluşabilir. İlacın diğer yan etkileri ise şunlardır:
Görmede bulanıklaşma
Midede yanma
Yüzde kızarma
Burun akıntısı
Burun kanaması
Işığa karşı aşırı hassasiyet
Sırt ve bacak kaslarında ağrı
Terleme
İştahsızlık
Ancak bunlara ek olarak gizli bir kardiyak hastalık gibi genel sağlık durumunu bilmeyen bir kişinin bu maddeyi içeren ilaçları kullanması sonucu kardiyak problemlerine ve ani kardiyak ölümlerine neden olabilir.
Bu sebeple dikkatli kullanılması, doktor önerisi altında kullanılması, genç yaş grubunda performans artırıcı amacıyla kullanılıyorsa düşük ya da ortalama dozlarda kullanılması gerekmektedir.
Birçok hasta sildenafilin sorunsuz şekilde alabilse de bazı hastalar, bu ilaçla tedavi için iyi adaylar olmayabilir. Yakın zaman içinde kalp krizi ve inme geçirmiş hastalarda kesinlikle kullanılmamalıdır. Olağandışı düşük tansiyon, anormal karaciğer işlevi veya böbrek hasarı gibi altta gizlenen durumlar hastaların şiddetli yan etki ihtimalini artırabilir ve ilaç bu kişilerde dikkatli kullanılmalıdır.

Sildenafil İçeren Bitkiler Hangileridir?

Bol sebze, meyve ve lifli yiyeceklerden oluşan bir beslenme şekli cinsel hayat için yararlı olacaktır. Cinsel arzuyu artıran; sildenafil etkili bazı gıdaların tüketilmesi faydalı olabilmektedir. Bu gıdalar hem enerji ihtiyacının karşılanmasında rol oynarlar hem de hormonal seviyenin kontrolünü sağlarlar. Bu şekilde de libidoyu artırmaktadırlar. Ayrıca, damar genişletici özellikleri ile peniste kan akımını artırıcı etkileri bulunmaktadır.
İşte cinsel gücü artıran doğal sildenafil içeren bitkiler:
Rezene: Rezeneden her gün bir miktar alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay yapılarak tüketilebilir.
Karanfil Tanesi: Cinsel gücü artıran karanfil tanesi, yorgunluğa da iyi gelmekte.
Haşhaş Tohumu: Haşhaş tohumu cinsel performansı doğal bir şekilde artırır.
Zencefil: Yüzyıllar boyunca duyguları harekete geçirmek için hazırlanan içeriklerin karışımında kullanılan zencefil, insanı daha istekli yapar.
Hardal: Cinsel bezlerin salgılarını artırır.
Tarçın: Hoş kokusu olan tarçın, doğal cinsel istek artırıcı olarak kullanılır.
Meyan Kökü: Meyan kökünden elde edilen toz, maden suyu ile birlikte tüketilince kadınlar için çok etkili bir cinsel gücü artırıcı bitki haline gelir.
Sildenafil İlaçlarının Alkolle Birlikte Alınması Zararlı mı?

Sildenafil ilaçlarının alkolle eş zamanlı olarak alınması her ilaçta olduğu gibi problem yaratır. İlacın etkisinin düşmesinin yanında karaciğer toksisitesini artırarak yan etkilerini daha artırır. Diğer taraftan sildenafil ve vardenafil alkol ile etkinliği düşerken, tadalafilin ise alkol ile herhangi bir etkileşimi yoktur.

__________________
Son pişmanlık rakının yanında meze olur ✌
..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sildenafil nedir? sildenafil hangi yan etkilere sahiptir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Kuran'ı çok iyi anlama yeteneğine sahiptir" ile ilgili Ayetler Violent Ayetler 0 05 Şubat 2014 19:13
Ziggurat Nedir? Neden İnşa Edilmiştir ve Nasıl Bir Yapıya Sahiptir Zen Tarih 0 22 Mart 2013 15:10
İyi Bir Konuşmacı Hangi Özelliklere Sahiptir? Kızın1i Kişisel Gelişim 0 22 Aralık 2012 21:38
Latin Dansları Nedir - Çeşitleri Nelerdir - Hangi Dans Hangi Ülkeye Özgüdür Liaaa Dans 0 14 Şubat 2012 15:20
İsa Mesih Tanrı'nın Özelliklerine Sahiptir Kalemzede Hristiyanlık 0 20 Ağustos 2011 16:41