IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet ve Sağlıklı Beslenme (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/)
-   -   Her derde deva mucize zeytinin göz ardı edilen zararı (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/984186-her-derde-deva-mucize-zeytinin-goz-ardi-edilen-zarari.html)

Feronia 30 Temmuz 2022 14:11

Her derde deva mucize zeytinin göz ardı edilen zararı
 
Her derde deva mucize zeytinin göz ardı edilen zararı!



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Zeytin, zeytin ağacında yetişen küçük meyvelerdir. Yeşil olarak çıkan zeytinlerden bazıları olgunlaştıkça siyaha döner. E vitamini açısından çok zengin olan zeytin aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Sadece zeytinin kendisi değil zeytinin çekirdeği, zeytin ağacının yaprağı da bir o kadar faydalıdır. Kalp sağlığını iyileştiren zeytin osteoporoz ve kansere karşı koruma sağlar. Ancak zeytin hakkında herkesin göz ardı etti faydasını zarara çeviren bir yönü var!

Zeytin, her zerresiyle insan sağlığına sağlık katan besinlerin başında geliyor. Zeytinin kendisi, zeytinyağı, zeytin çekirdeği ve zeytin ağacı yaprağı da sağlığı faydalarla ön plana çıkıyor. Tarih boyunca el üstünde tutulan zeytin; omega 3 ve omega 6 yağ asitleriyle tam bir sağlık deposu.

Zeytinin içeriğindeki oleik asit, inflamasyonun ve kalp hastalığı riskinin azalması ile ilişkilidir. Hatta kanser tedavisinde iyileşme sürecini olumlu yönde etkileyebilir. Yüksek yağ içeriği zeytini sıra dışı bir meyve yapar. Zeytinde kansere karşı etken maddelerin yanı sıra A, E vitaminleri de mevcuttur. Bu vitamin ve maddeler kanser tümörlerinin oluşumunu engeller ve vücudu korur.

Demir, bakır minerali, kalsiyum ve sodyum açısından çok zengindir. Bu vitamin ve mineraller; kalp hastalığı riskini azaltır, kemik, kas ve beyin fonksiyonlarını güçlendirir, aynı zamanda iltihabı azaltır.
Her zaman faydalarıyla ön planda olan zeytin, dikkatli tüketilmediğinde faydadan çok zarar verebilir.

Tükettiğiniz zeytinin içindeki tuz miktarı çok önemli. Tuz miktarı yüksek zeytinler ödem ve şişkinlik yapabilir. Zeytini bir süre suda bekleterek tuz miktarını azaltabilirsiniz


ntv

Dedecan61 31 Temmuz 2022 08:53

Cevap: Her derde deva mucize zeytinin göz ardı edilen zararı
 
Aynen suda bekletmek şarrtır çok doğru bir tespitti...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net