IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2022, 12:56   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kışın bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin"




Kışın bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin"




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dondurucu soğuklar geldi çattı. İnsanın bünyesinin zayıf düştüğü bu dönemlerde tüketilen besinler sağlık açısından büyük önem taşıyor. Dünyaca ünlü İngiliz diyetisyen Rob Hobson, kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken besinleri derledi.

Kış aylarında hasta olmamak için en çok dikkat edilmesi gereken şey sağlıklı beslenmek. Kışın salgın hastalıklardan kendimizi koruyabilmek için tüketilmesi gereken en önemli yiyecekler vitamin ve mineraller açısından besleyici olanlar.

Bağışıklık sistemi, vücuda giren her maddeyi izleyerek, zararlı olan madde vücuda alındığında anında savunma mekanizması oluşturup kişinin hastalıklardan korunmasını sağlıyor. Bu nedenle uzmanlar bağışıklık sistemini destekleyecek besinler tüketmenin önemi konusunda uyarıyor.İngiliz diyetisyen Rob Hobson, kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken besinleri derledi.

BRÜKSEL LAHANASI
Uzmanlar Brüksel lahanalarının düşük kalorili, lif ve protein yönünden zengin olduğunu söylüyor. C vitamini ve folik asit kaynağı da olan brüksel lahanası kanserle savaşta önemli bir yere sahip.
Haber devam ediyor

HİNDİ
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi, yüksek protein kaynağı olmasının yanı sıra B vitamini zenginliği sayesinde bağışıklık sistemi için oldukça yararlı

NAR
C vitamini açısından oldukça zengin olan nar, folat, vitamin K ve potasyum içerir. Kötü kolestrol olarak adlandırlan LDL'yi önleyen nar, kalp sağlığı için de oldukça yararlı.

ENGİNAR
Zengin prebiyotikli yapısıyla enginar, lif ve demir açısından oldukça zengindir. Bağırsak sistemi ve güçlü bir bağışıklık sistemi için tüketilmesi şiddetle tavsiye edilir.

ELMA
C vitamini içeren ve güçlü bir antioksidan olan elma, içerdiği pektin sayesinde gut hastalığının tedavisinde kullanılır.

TARÇIN
Sağlıklı alyuvar üretimi için gerekli olan tarçın, bağışıklık sistemini de güçlendirir. İyi bir kalsiyum ve demir kaynağı olan tarçın, kan şekeri seviyesini düşürmeye de yardımcı olur.

SOMON
Omega-3 açısından oldukça zengin olan somon balığı, kış aylarında vücudunuzun D vitamini ihtiyacının %40'ını da karşılar.

PANCAR
Kıpkırmızı rengi ile güçlü bir antioksidan ve anti inflamatuar besindir. Enerjinizi arttırıp, kan basıncınızı düşürmesinin yanı sıra kanser ve kalp hastalıklarıyla savaşır.

BALKABAĞI
İster tatlısını yapın ister çorbasını. Kış aylarının vazgeçilmezi balkabağı güçlü bir antioksidandır. Sağlıklı bir cilt ve gözler için önerilen balkabağı, bağışıklık sistemini güçlendirir, A vitamini ihtiyacını karşılar.

YABAN MERSİNİ
Tansiyonu düşürücü etkiye sahip yaban mersini, kalp sağlığının korunmasında da oldukça önemli bir göreve sahiptir. C vitamini zengini bu meyve, antioksidan özelliğiyle de öne çıkar

haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cinsel bölgeye kan pompalayıp, isteği artırıyor! Karpuzu mutfaktan sakın eksik etmeyin CORDON BLEU Sağlık Haberleri 2 15 Ağustos 2022 09:50
Ne kadar renkli o kadar faydalı! Tabağınızdan bu besinleri eksik etmeyin Feronia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 28 Haziran 2022 07:35
Hurmayı Beslenmenizden Eksik Etmeyin! Hestia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Aralık 2020 04:32
Makyaj Çantanızdan Bunları Eksik Etmeyin! Zen Makyajın Püf Noktaları 0 22 Mayıs 2013 15:30