IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2013, 13:49   #1
Çevrimdışı
~ SohbetBurada.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (16)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dmoz Kayıt Bilgi




Merhaba sevgili TRchat sitemizin değerli kullanıcıları ve misafir arkadaşlar bugün hem google, hem alexa ve en önemlisi sitemizi nasil Dmoz sitesine kayıt edebiliriz, bunun hakkında sizlere elimde geldiğince yardımcı olmaya çalışcam.
Dmoz
Dmoz sitesine sizlere ait olan sitenizi eklemek istiyorsunuz, ama bunun nasıl olacağını bilmiyorsunuz, üyelikler paralımı parasız mı aceba sitemi nasıl eklerim?, gibi kafanızdaki sorui işaretlerini ortadan kaldırmak için bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle Dmoz kelimesinin anlamını ve hangi yabancı kelime olduğu konusunda bunu sizlere anlatmak istiyorum.
Dmoz ingilizce bir kelime olup, Open directory projet olarak bilinir. Türkçe tercümesini yapacak olursak, Açık dizin projesi olarak adlanrılımakta.
Dmoz kayıt olmak tamamen üyeliksiz ve ücretsizdir. Dmoz.Org ana sitesine giriş yaparak burada sitenizi en uygun kategorilere göre eklemeniz gerekli.
Kayıt esnasında dikkat edilecek en önemli husus, örneğin yemek tarifleri siteniz mevcut bunu kalkıp haberler yada Magazin bölümüne eklemeniz sizin acınızdan olumsuz bir sonuca neden olacaktır.
Kısa ve öz acıklayıcı Anahtar Keywords Description Tages etiketlere göre açıklamanızı yapar ve orjinal ana kategoriye eklediğiniz taktirde sitenizin teması tasarımı calıntı kopya içerik (copy paste) ve ***** olmadığı taktirde genellikle dmoz kaydı yapılmaktadır.
Dmoz’a eklenen siteleri google çok sevmektedir. Siteniz googlenin gözünde temiz ve kaliteli spam içeriği taşımıyan güzel bir site olarak görülür. Aynı şekilde Alexa ve Amazon gibi Pagerank değeri yüksek yababcı siteler sizlerin sitenizin tanıtım ve backlink olarak bu sitelerden sizlere faydalı Backlinkler gelebilir. Hitiniz yükselir, sitenize olan trafik çıkış giriş yoğunlaşır. Bu sayede diğer rakiplerinize oranla siteniz şayet Dmoz editör ve yetkileri tarafından uygun görülüp kabul edilirse rakiplerinizin önünde 1 adım daha önde olursunuz.
Tabiki siteniz Dmoz editörleri tarafından güzel bir şekil de incelenip kontrol edilmektedir.
Siteniz güncel içerik tanıtım makele gibi yazıları kendinizin eklemesi gerekli, başka sitelerden alınan (çalınan) içeriklerle Dmoz’a boşu bşuna kayıt olmaıyn çünü bunlar göz önünde bulunur ve muhtemelen kabul edilkmez çöp siteler.
Dmoz’a sitemizi ekledik ne zaman aceba kabul edilir, yada kabul edilecekmiyim merakıyla lütfen dmoz sitesine üye olurken sitenizi eklerken doğru bilgilerinizi ve online kullandığınız e-mail adresinizi vererek kayıt olunuz. Sizlere 3 ay yada 6 ay içinde geri dnüşüm yapacaklardır. Tabiki bazen aşırı yoğunluktan dolayı bu süre uzayabilir, yada siteniz çok iyi kaliteli ise hemen de dmoz’a kaydınız olabilir.
Dmoz bu konuda cok hassastır. Bır siteyi kabul ederken önce sitenin kullanıcısına verdiği gercek hizmeti göz önünde bulundurur. Site faydalı mı faydasız mı yoksa legal, illegal içerik tasarıma sahip mi bunlara çok dikkat eder.
Onun için Özgün ve güzel kendi yapmış ve kodlamış olduğunuz tasarım ve içerikleri kendiniz yazmış olduğunuz websitenizle dmoz’a kayıt olmaya özen gösteriniz.
Kaynak : Trchat.Net

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgi, dmoz, kayıt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dmoz Nedir ? Ne işe yarar ? Nasıl Kayıt olunur ? Owner Diğer Dizinler 0 29 Ağustos 2011 17:18
DMOZ Kayıt Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli? Collettivo Dizinler 8 01 Nisan 2009 15:32
Voice Kayıt Sistemi hakkında bilgi almak istiyorum? BuReNeuS mIRC Scripting Sorunları 17 01 Mart 2009 20:45
dmoz janjan Arama Motorları Haberleri 1 30 Temmuz 2006 14:20