IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2020, 12:18   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erzurum’da Görülecek Doğal Güzellikler




1. Narman Peri Bacaları
“Kırmızı periler diyarı” olarak anılan ve 2012 senesinde UNESCO Türkiye Milli Komitesi tarafından Dünya Geçici Miras Listesi’ne alınmış olan Narman Peri Bacaları, Erzurum’un doğal güzellikleri arasında öne çıkıyor. Erzurum’un peri bacaları, Amerika’nın Arizona, Kolorado Vadisi’nde yer alan Büyük Kanyon ile benzerlik gösteriyor. Bu yönüyle de dikkat çeken peri bacalarını turizme kazandırmak için çalışmalar yapılıyor. Erzurum’da gezilecek yerler listene burayı mutlaka eklemelisin. Buradaki doğa şekillerine ve peri bacalarının rengine hayran olacaksın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2. Narman Beş Göller
Farklı büyüklüklere sahip 5 gölden oluşan Narman Beş Göller, Erzurum’un keşfedilmesi gereken doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Otlutepe Yaylası’na 2 km uzaklıkta bulunan göllerin çevresinde keyifli doğa yürüyüşleri yapabilirsin. Bu çevrede kamp yapmak da mümkün. Narman Beş Göller çevresini gezmek için en ideal zamanın yaz ayları olduğunu söyleyebiliriz.

3. Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü
Erzurum’un doğa harikalarından Tortum Şelalesi, Tortum Çayı üzerinde oluşmuş olan Tortum Gölü’nün sonunda bulunuyor. Görenleri kendine hayran bırakan Tortum Şelalesi, 48 m yükseklikten dökülüyor ve 22 m genişliği ile güzel bir manzara sunuyor. Bu alanda şelaleyi izleyebileceğin bir balkon ve piknik alanları var. Yalnız bahar aylarında daha da coşkun akacak şelaleyi bu balkondan izlerken ıslanmamak için dikkatli olmalısın.

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük heyelan set gölü olan Tortum Gölü’nü izleme şansı sunan cam seyir terası, 200 m yüksekliğe sahip. Bu özelliği ile Tortum Gölü Cam Seyir Terası, Türkiye’nin en yüksek cam seyir terası olarak dikkat çekiyor.

4. İspir Yedigöller
Kaçkar Dağları’ndaki saklı cennet olarak anılan İspir Yedigöller, ortalama 4 bin rakımda bulunuyor. Muhteşem bir doğa harikası olan Yedigöller, zirvede olma heyecanını ve göllerin eşsiz manzarasını bir arada sunuyor. İspir Yedigöller, turkuaz rengi volkanik göllere ev sahipliği yapıyor. Bu alanda farklı büyüklüklere sahip 11 tane göl bulunuyor. Ayrıca burada yazın bile erimemiş karlar görülebiliyor. Dağcılık ve kamp için ideal alanlar sunan İspir Yedigöller’e günübirlik doğa yürüyüşü için de gelebilir, gökyüzüne komşu olan bu güzelliği doya doya yaşayabilirsin.

5. Zökün Gölü ve Yüzen Adalar
Zökün Gölü, Erzurum’un Tortum ilçesinde yer alıyor. Göl üzerinde doğal olarak oluşmuş 6 adet yüzen ada bulunuyor ve bu adalar oldukça güzel bir manzara oluşturuyor. Çimlerle kaplı bu toprak alanların hareket ediyor olması oldukça fazla dikkat çekiyor ve Tortum’un yüzen adaları zaman içinde Erzurum’da turizm açısından daha da önemli bir yere sahip olacağa benziyor.

6. Erzurum Gökkuşağı Tepeleri
Erzurum’un Oltu ilçesinde yer alan rengarenk Gökkuşağı Tepeleri gerçekten doğanın büyüleyici güzelliklerinden biri. Çin sınırlarında bulunan Gökkuşağı Dağları’nın benzeri olan tepelerin oluşumunun 4,5 milyon yıl öncesine uzandığı düşünülüyor. Jeoturizm açısından oldukça önemli olan Gökkuşağı Tepeleri’ni daha fazla kişinin görebilmesi için burası bir jeopark olarak öne çıkarılıyor. Yolun Erzurum’dan geçerse sen de ülkemizdeki bu güzelliği mutlaka görmelisin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


7. Hınıs Kanyonu
Erzurum’un bozulmamış bir doğal güzelliği olarak öne çıkan Hınıs Kanyonu, 7 km uzunluğa sahip. Tekne tipi kanyon özelliği gösteren bu kanyonun içinden Hınıs Çayı geçiyor. Suyun yükseldiği dönemlerde Erzurum’da rafting yapmak isteyenler buraya geliyor. Dağcılık ve kanyoning gibi doğa sporlarından hoşlanan ziyaretçiler için burası harika bir ortam sunuyor. Kanyonda, Muş Beylerinden Alaeddin Bey tarafından 1734 senesinde inşa ettirilmiş olan Hınıs Ulu Camii (Dere Camii) de yer alıyor.

8. Çoruh Nehri ve Vadisi
Türkiye ve Gürcistan’dan geçen Çoruh Nehri, kaynağını Mescid Dağı’ndan alıyor. Erzurum’un İspir ilçesinden geçen Çoruh Nehri, Artvin’in en büyük akarsuyu olarak biliniyor. 376 km uzunluğa sahip Çoruh Nehri’nin Erzurum’dan geçen kısmı 260 km boyunca uzanıyor. Çoruh Havzası’nın içinde Artvin, Gümüşhane, Erzurum, Kars ve Erzincan şehirlerinin toprakları bulunuyor. Dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olan Çoruh, dar ve derin bir yatağa sahip. Çoruh Vadisi’nde doğanın güzelliklerine şahit olabilir, Çoruh Nehri’nde rafting ve kano gibi aktivitelere dahil olabilirsin.

9. Balıklı Köyü
Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı olan Balıklı Köyü, şehrin görülmesi gereken yerlerinden biri… Tortum Gölü kıyısında yer alan ve ziyaretçilerine muhteşem manzaralar sunan bu köyde her yıl Balıklı Köyü Göl Festivali ve Karakucak Güreşleri düzenleniyor. Ziyaretini bu döneme denk getirirsen renkli ve eğlenceli anlar yaşayabilirsin.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erzurum’da görülecek doğal güzellikler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya Kentleri - Doğal Güzellikler Afrodit Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 3 22 Kasım 2012 20:25
Kilis Doğal Güzellikler Ecrin Akdeniz Bölgesi 0 06 Ocak 2012 19:45
Kilis Doğal Güzellikler Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 04 Eylül 2011 12:41
Doğal Güzellikler ve Mesire Yerleri Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 21 Ağustos 2011 01:58