IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Nisan 2009, 06:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyaz Peynirli Pazı Dolması




Beyaz Peynirli Pazı Dolması

Malzemeler:

1 demet pazı
1 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı beyaz peynir rendesi (yumuşak)
1 tane kurusoğan
2 diş sarımsak
10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası

Hazırlanışı:

1.Pazı sapları koparılır, yıkanır ve üzerine sıcak su ilave edilir.
2.Bulgurun üzerine 1,5 su bardağı sıcak su eklenerek kapağı kapatılır, bulgur şişince beyaz peynir, ince doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, sıvıyağ, tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.
3.İç pazılara sarılarak tepsiye dizilir.
4.Tereyağı eritilir, salça eklenir , 1 su bardağından biraz az su eklenerek pazıların üzerine gezdirilir.
5. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyaz, dolmasi, dolması, pazi, pazı, peynirli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pazı Dolması Elysian Dolma ve Sarmalar 0 21 Nisan 2014 09:55
Peynirli biber dolması oneofgirl Sebze Yemekleri 0 21 Temmuz 2013 20:17
Peynirli Domates Dolması Sevda Dolma ve Sarmalar 0 11 Nisan 2013 04:33
Lorlu Pazı Dolması Liaaa Dolma ve Sarmalar 0 10 Şubat 2012 15:27
Peynirli Ispanaklı Mantar Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 23 Mart 2009 00:16