25 Aralık 2009, 21:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Evelik Sarması MALZEMELER 1 su bardağı iri pilavlık bulgur 2 su bardağı su 1 su bardağı taze çökelek 1 bağ evelik yaprağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzerinin Sosu; 3 su bardağı yoğurt 3 diş sarmısak HAZIRLANIŞI Bir tencerede bulgurun üzerine 2 su bardağı ekleyip, bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Altını söndürüp, soğuyan bulgurun içine çökeleği ekleyip, tuz ve karabiberi de ilave edin. Bir başka taraftaki kaynak suda evelik yapraklarını 3-4 dakika kadar haşlayın. Bu arada bulgur ve çökelek harcını köfte yoğurur gibi sıkıca yoğurun. Yoğurduğunuz bulgurlu içle, evelik yapraklarını dolma sarar gibi sarın. Bir tencereye yerleştirip, tereyağını fındık büyüklüğünde dolmaların üzerine serpiştirin. 2 su bardağı su ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirip servise sunun. | |
|
Etiketler |
evelik, sarmasi, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Padişah Sarması | Desmont | Tatlılar | 0 | 07 Şubat 2015 21:52 |
Pırasa sarması | Zen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 09 Kasım 2012 13:49 |
Efe Sarması | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:13 |
Karalahana Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 12 Eylül 2009 22:02 |