IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dolma ve Sarmalar (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/)
-   -   Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/307487-zeytinyagli-ebegumeci-sarmasi.html)

YapraK 25 Aralık 2009 21:30

Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması
 
Malzemeler:

4 kişilik
32 adet ebegümeci yaprağı
Yarım su bardağı pirinç
Yarım kg taze soğan
3 dal ince doğramış taze sarımsak
1 demet taze nane, dereotu, maydanoz
Kimyon, yenibahar
Yeterince tuz, şeker
1 çorba kaşığı limonsuyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su


Tarifi:

1 Ebegümeci yapraklarını kaynar suda 3 dakika bekletin. Sonra hemen buzlu suya aktarın.
2 Yarım su bardağı pirinci, ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, kimyonu, yenibaharı, tuzu ve şekeri karıştırarak, sarmanın içini hazırlayın. Yaprakları süzerek, sudan çıkarın.
3 Hazırladığınız içi yaprakların içine ko*****, sarın. Tencereye dizin. Limon suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine dökün. Suyu ekleyin. 15 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Not: Ebegümeci, kendiliğinden büyüyen bir ottur. Bu otu iyi tanıyorsanız, temiz su kenarlarından kendiniz de toplayabilirsiniz. Yoksa mutlaka tanıdığınız bir pazar esnafından satın almalısınız. Çünkü büyüdüğü ortama bağlı olarak zararlı maddeler içerebilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk