Ayva Dolması MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın. Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin. Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin |
Cevap: Ayva Dolması ıyyk. ayva dolması hı? ayva tatlısı olsa süper olurduda bu kuzu kuşbaşı bozmus.. ama paylasımından ötürü tsk.ler. |
Cevap: Ayva Dolması daha ne ceşit yemekLer varDa bız bılmıyoruz :D bi aRaşTırSak :D:D! |
Cevap: Ayva Dolması cLoSs senden bir tarif bekliyorum o zaman.. bir daha ki girisinde lütfen tarif sunmadan gitme :) |
Cevap: Ayva Dolması qüzeLmiş :D |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:00. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net