20 Aralık 2011, 21:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Taze Reyhanlı Kabak Dolması Taze Reyhanlı Kabak Dolması 5 tane kabak 2 tane kuru soğan 1 miktar taze reyhan 1 tutam maydonoz 170 gr. kıyma 4 yemek kaşığı bulgur 1 tane domates Yarım fincan kadar zeytinyağı 1 tutam karabiber Tuz Öncelikle iç harcını hazırlayalım, bunun için karıştırma kabına kıymayı alalım. Üzerine, bulguru, rende soğanı, ince kıyılmış reyhan ve maydanozu ilave edelim. Tuz ve baharatlarını ekleyelim karıştıralım. Kabakların kabuklarını bıçak sırtı ile kazıyalım, içlerini kaşık yardımı ile oyalım. İçlerine yeteri kadar iç harçtan dolduralım, tencereye dizelim. Domatesi, rende yapalım, dolmaların üzerine dökelim, zeytinyağı ve suyunu ayarlayalım. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. | |
|
Etiketler |
dolması, kabak, reyhanlı, taze |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Kabak Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 22 Mayıs 2013 16:14 |
Kabak çiçeği dolması (antalya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:56 |
Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:53 |
Bulgurlu Etli Kabak Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:17 |
Kebaplı Kabak Dolması (6 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 16:47 |