30 Mart 2012, 02:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Saray Usulü Lahana Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet orta boy lahana, 2 çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kasığı salça, 6 adet küçük boy soğan 500 gram kıyma, 1 çay kasığı kuru fesleğen 1 çay kasığı karabiber, 1 demet maydanoz 3 çay bardağı kırık pirinç, 2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri tuz ve su Yemeğin Tarifi Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın. Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın. Haşlanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın. Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın. | |
|
Etiketler |
dolması, lahana, saray, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Köyceğiz usulü tavuk dolması | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 05 Şubat 2012 17:53 |
Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2012 00:55 |
Köyceğiz usulü tavuk dolması (muğla) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:32 |
Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:29 |
Adaçaylı Lahana Et Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:17 |