![]() |
Çakmak Dolması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 500 gr kaburga kıyması 4 adet patlıcan 1 çay bardağı göce (kırık buğday) 2 orta boy soğan 7 yemek kaşığı domates konservesi veya rendesi 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası ½ çay kaşığı karabiber 5 yemek kaşığı yoğurt 3 diş sarmısak Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulup birer parmak kalınlığında dilimlenir. Her dilim yarıya kadar kesilere cep gibi açılır. Acısının gitmesi için tuzlu suda bekletilir. Dolmanın içi için; 500 gr kaburga kıymasının üzerine yemek kaşığı domates ve biber salçası, çok küçük kıyılmmış soğan, yarım çay kaşığı karabiber, 1 kahve fincanı göce yani kırık buğday da eklenip yoğrulur. Dolmanın pişeceği tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Yarım çay kaşığı domates salçası kavrulur. Arasına kıymalı harç yerleştirilen patlıcanlar avuç içinde sıkılıp tencereye dizilir. Dolmaların üzerine 7 yemek kaşığı domates konservesi veya rendesi konur. Üzerlerine çıkmayacak kadar ssıcak su dökülüp pişirilir. 5 yemek kaşığı yoğurt 3 diş ezilmiş sarmısakla karıştırılır. Dolmalalrın üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk