Vişneli Yaprak Sarma [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 4 su bardağı Pirinç 250 gr salamura yaprak 4 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı ½ demet maydanoz ½ demet nane 25 gr dolmalık fıstık 2 su bardağı vişne suyu 25 gr kuş üzümü 200 gr vişne suyu Kimyon, Tuz, Karabiber Yapılışı Salamura yaprakları kaynar suda 2-3 dk haşlayıp süzgece alın. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp suyunu süzün. Yemeklik doğradığınız soğanları, tencerede ısıttığınız zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, pirinci ekleyin 1-2 dk kavurun. Fıstığı ekleyip, 2 dk daha kavurun. Üzümleri, naneyi, maydanozu, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip, yarım su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte hafif diri kalıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız içle yaprakları sararken ortalarına, çekirdeği çıkarılmış birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı vişne suyu ekleyin. Üzerine porselen bir tabak kapatıp, tencerenin kapağını kapayıp, 20 dk pişirin.Yarım limon suyu ile bir kaşık zeytinyağı karışımını pişen dolmaların üzerine dökün. Tencerenin kapağını aralık bırakıp, soğumaya bırakın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:34. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net