![]() |
Can Erikli Sarma Tarifi Malzemeler 250-300 gram taze asma yaprağı Yarım kg kıyma Yarımşar su bardağı pirinç ve bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kimyon Tuz Karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 10 adet can erik 4 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı tereyağı Can Erikli Sarma Yapılışı Asma yapraklarını haşlayıp süzün. Kıyma, pirinç, bulgur, biber salçası ve zeytinyağını, kimyon, tuz, karabiber ilavesiyle yoğurun. Hazırladığınız bu dolma içinden her yaprağa birer kaşık koyarak, yaprakları sarın. Tencerenin altına varsa 2-3 adet kemik dizin. Yoksa birkaç asma yaprağıyla tencerenin tabanını kaplayın. Sarmaları tencereye dizerken aralarına erikleri serpiştirin. Yaklaşık 5 dakika susuz pişirin. 4 su bardağı sıcak su ve tereyağı ilave edin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını da kapatarak, yaklaşık 35 dakika pişirin. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk