IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dolma ve Sarmalar (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/)
-   -   Şıhılmöhşe tarifi (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/600941-sihilmohse-tarifi.html)

xena 14 Temmuz 2014 16:46

Şıhılmöhşe tarifi
 
Malzemeler

3 kg taze tüylü acur veya kısa kabak
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kasesi tuzsuz ikiye bölünmüş sarı leblebi
1 baş kuru soğan
½ demet maydanoz
1 su bardağı yoğurt
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ kg kıyma


Kabakları veya acurları, kabak dolmalarında veya acur dolmalarındaki gibi oyun, hazırlayın.(kabaklar önce oyulur, sonra kabukları kazınır).
Acurların başlarını 1 cm. kalınlığında kesin, acı olanları atın.

Tatlı olanları oyun.

Biraz tuzlu su yapın.

Yapılan tuzlu suya bir miktar karabiber atın.
Oyduğunuz acurları ve kestiğiniz başları tuzlu suya batırarak bir süzgeçte toplayarak yıkayın.
Aynı zamanda tuz-karabiber karışımı ile ovun ve süzgece alın.
Tekrar yıkayarak süzgeçte bırakın.
Suyu süzülünce zeytin yağında kızartın.

İç malzemesinin hazırlanışı

Kızartmadan artan zeytin yağında kıymayı kavurun.
Ufak doğranmış olan soğanı, kıyma ile beraber öldürün.
Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış maydanozu kıymaya ilave edin.
İki saat kadar suda ıslatılmış olan leblebileri kıymaya karıştırın, karabiber ve tuzu ekleyin.
Acurların içlerini bu iç malzemeyle doldurun.
Ağızları birbirine geçecek yöntemle dizin.
1 su bardağı su ekleyin.
Sarımısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk