IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Şubat 2020, 22:52   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
GAZLI BİBER DOLMASI TARİFİ





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçindekiler
35 orta boy kapya biber
400 gr konserve nohut
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
3 orta boy kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet acı kırmızı biber
2,5 su bardağı su
6 dal taze nane
2/3 bağ maydanoz
1 çorba kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı su

Bu tarifle 35 orta boy kapya biberi doldurabilirsiniz.

Böylece bolca yapıp komşunuza, eşinize, dostunuza ikram edip, yemek vasıtasıyla paylaşma hissinin verdiği keyfi yaşayabilirsiniz.

Gelelim tarife; 3 orta boy soğanı ince ince kıyın. 1/2 çay bardağı zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. İçine 1,5 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin ve biraz kavurun. Bir parmak büyüklüğünde acı kırmızı biberi ince ince doğrayıp ekleyin. İsteğinize göre tuz serptikten sonra 2,5 su bardağı suyu tencereye koyun ve suyunu çekene kadar yaklaşık 5 dakika ön pişirmesini yapın.

Tencereyi ateşten aldıktan sonra ince ince doğradığınız 6 dal nane ve 2/3 bağ maydanozu ekleyin. 1 çorba kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 2 çorba kaşığı nar ekşisini ekleyip tatlar iyice birbirine geçene kadar karıştırın. 1 çay bardağı daha zeytinyağı ve 400 gr.lık konserve nohut ve fasulyeden birer kutu ekleyip tüm iç malzemesi kaynaşıncaya kadar karıştırın. Soğuması için kenarda bekletin.

Bu arada 35 adet orta boy kapya biberin kapaklarını yarım keserek suda 15 dakika haşlayın ve ardından kapya biberi çıkarıp soğuk suya koyun. İç malzemenizle biberlerinizi doldurun. Geniş bir tencerenin dibini zeytinyağı ile yağlayın, mümkünse üst üste gelmeyecek şekilde dolmaları dizin. Dolmalarınız dağılmasın diye üzerini tabakla kapatın ve üzerine 1/2 çay bardağı su ekleyin. Önce kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sonra kapağını açıp, orta ateşte dibi hafif tutana kadar pişirin.

Halkımızın bütün fertlerine sabır, huzur ve mutluluk diliyorum. Büyük bir sofrada tüm farklılıklarımızla, çeşit çeşit dolmalarımız, içkimiz ve ayranımızla doya doya muhabbet ettiğimiz hoşgörü ve sevgi dolu günler.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gazlı biber dolması tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadayif dolmasi Çalıkuşu Tatlılar 1 23 Temmuz 2012 19:09
Kuskuslu Pilic Dolmasi YapraK Dolma ve Sarmalar 0 23 Mart 2009 00:03