IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Şubat 2020, 22:53   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ETLİ ENGİNAR DOLMASI TARİFİ





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçindekiler
400 – 450 gr. kavrulmuş kıyma (soğanlı ve maydanozlu)
4 adet yapraklı enginar
3 diş sarımsak
1 avuç ceviz
200 ml domates püresi
1 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 dal taze kekik
1 çorba kaşığı köfte baharı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Tencere tabanını 3 parmak kaplayacak kadar kaynar su ( ortalama 1-2 lt.)

4 adet enginarın sert dış yaprakları ve saplarını kesin, çanak kısımına ulaşmak için ortasındaki yaprakları dikkatlice çıkarıp, bir kaşık ile içini oyun. İçindeki tüylü kısmı tamamen temizlemeniz çok önemli. Biraz güç gerektiren bu işlemi yaptıktan sonra enginarlara limon sıkıp, kararmamaları için bol limonlu, tuzlu suda bekletin. Bu işlemi isterseniz enginarcınıza tarif edip, sizin için yapmasını rica edebilirsiniz.

Gelelim içindeki malzemeye, yaklaşık 450 gram soğanla birlikte kavrulmuş kıymaya ihtiyacınız olacak. Bunun için daha önce Islak Ekmek Arası tarifinde verdiğim kıyma kavurma tarifimi kullanabilirsiniz yada buzluğunuza önceden kavurup koyduğunuz kavrulmuş kıyma varsa onu da değerlendirebilirsiniz.

Kavrulmuş kıymaya, isterseniz ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Enginar dolmasına çok yakıştığını düşündüğüm diğer iki malzeme de ceviz ve sarımsak. 1 avuç cevizi elinizle kırarak, 3 diş sarımsağı da ezerek içine ekleyin. Tuzunu ve biberini kontrol ettikten sonra harcı, oyduğunuz enginarların ortasındaki boşluğa doldurun.

Sosu için bir kaseye 200 ml domates püresi, 2 çorba kaşığı biber salçası, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 dal taze kekik, 1 çorba kaşığı köfte baharı, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, tuz ve karabiber koyup, karıştırın. Son olarak üzerine 1 litreye yakın sıcak su ekleyin. Tüm bu sosu, tencereye dizilmiş enginarların üzerine gezdirin. Yaklaşık 40 dakika, en ucundaki yaprağı çektiğinizde rahatça kopuncaya kadar, orta ateşte pişirin.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etli enginar dolması tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
GAZLI BİBER DOLMASI TARİFİ Beatrice Dolma ve Sarmalar 0 03 Şubat 2020 22:52
ISPANAKLI ENGİNAR DİPSOS PySSyCaT Soslar 1 22 Kasım 2017 08:54
ENGİNAR ÇORBASI PySSyCaT Çorbalar 0 24 Kasım 2016 18:51
BORA 'dan SEÇMELER - ETLİ PATATES YEMEĞİ Bora Et Yemekleri 6 06 Şubat 2012 01:39
BORA 'dan SEÇMELER - ETLİ MANTI YEMEĞİ Bora Hamur İşleri 8 26 Ocak 2012 23:09