ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet lahana 1su bardağı pilavlık bulgur 2çorba kaşığı çam fıstığı 2çorba kaşığı sıcak su da yıkanmış kuş üzümü 2ortaboy soğan 1/2subardağı zeytinyağı 1tatlı kaşığı tarçın 1tatlı kaşığı yenibahar 1çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1/2 şer demet nane, maydanoz, dereotu 1 su bardağı sıcak su Bir tencerede çam fıstığını zeytinyağı ile altın rengi oluncaya kadar kızartın. Soğanı ilave edin 2-3dk kızartın. Şeker,tuz,baharatları ve bulguru ve suyu ilave edin. 15dk pişirin. Ateşten alın. Maydanoz,nane,dereotunu karıştırın. Lahanayı ortadan ikiye bölün . Orta sert kökünü kesip çıkarın. Kaynayan tuzlu suya daldırın 2dk haşlayın. Yapraklar fazla pişmesin. Yaprakların sert kısımlarını kesip atın. Avuç büyüklüğünde 25 parça kesin .Her parçanın ortasına 1çorba kaşığı dolma içi yerleştirin. Rulo parmak şeklinde rulo yapın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1bardak suyu tencereye yavaşça dökün. Hafif ateşte 20dk pişirin. Ateşten alın soğumaya bırakın. alıntı |
Cevap: ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI Cok severim hatta bayilirim aha gorsele bayildim galiba :p :D |
Cevap: ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI Alıntı:
|
Cevap: ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI Bayanlar ne varsa sizde var Allah razı olsun :hahah: |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:38. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net