IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dolma ve Sarmalar (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/)
-   -   Pirzolalı Yaprak Sarma (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/964902-pirzolali-yaprak-sarma.html)

CORDON BLEU 22 Şubat 2022 21:49

Pirzolalı Yaprak Sarma
 
Pirzolalı Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • 750 gr taze asma yaprağı
  • 500 gr pirzola
  • 400 gr az yağlı koyun kıyması
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1.5 limon
  • Tuz
  • Karabiber


Pirzolalı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?


  • Bir tencereye su doldurup tuz ve yarım limonun suyunu ekleyin. Ocağa alıp su kaynamaya başlayınca yaprakları ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzgece alın.
  • Soğan ve sarımsağı temizleyin. 2 diş sarımsak ve soğanı rendeleyin. Pirinci iyice yıkayıp süzün.
  • Bir kapta pirinç, kıyma, salça, yağ, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi yapraklara sarın.
  • Pirzolaları tuzlayıp biberleyin ve yayvan bir tencerenin tabanına dizin. Yaprak sarmaları pirzolaların üzerine yerleştirin.
  • Kalan sarımsakları bütün olarak ilave edin. 1.5 bardak sıcak su ekleyip üzerine porselen bir tabak kapatın.
  • 30 dakika pişirip üzerindeki tabağı alın. 1 limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
lezzet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk