IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Domain (https://www.ircforumlari.net/domain/)
-   -   BTK Tarafından engelli domainlerin, engellenin kaldırılması kolaylıgı (https://www.ircforumlari.net/domain/807630-btk-tarafindan-engelli-domainlerin-engellenin-kaldirilmasi-kolayligi.html)

Microsoft 04 Aralık 2018 11:30

BTK Tarafından engelli domainlerin, engellenin kaldırılması kolaylıgı
 
Merhabalar,
E-Ticaret bölümünde özellikle domain kategorisinin sadece alım satım , arayış vb. gibi durumların dışında Alım ve satım yapan arkadaşlarımın biraz daha bilinçlenmesi adına ara ara bunun gibi bilgilendirme konuları da artık açmak istiyorum.

Bildiginiz üzere Türkiye de BTK ( Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ) dedigimiz bir kurum mevcut.

Bu durum Türkiye lokasyonu içerisinde faaliyet gösteren sitelerin içerik ve site kullanım şeklinin uygunlugunu denetleyen bir kurumdur. Kurum sitenizde uygunsuzluk tespit etmesi durumunda sitenizi Türkiye sınırları içerisinden girişlerini engelleyerek kullanıcı güvenliginizi saglamaktadır.

Bazen bazı arkadaşlar aldıktan sonra böyle bir engelle karşılaşıyorlar. Bunun için artık E-Devlet üzerinden başvuru yaparak engelinizi kaldırabiliyorsunuz.

Erişim Engellenmesi Kararına İtiraz Başvurusu
adı altında bir bölümmde elinizde bulunan domaini ile ilgili olarak
1-Alınan domaine ait fatura
2-Kimlik fotokopisi
3-Alan adının eski sahibi ile herhangi bir irtibatınızın olmadığını ve talebinizi ankatan bir dilekçe ( Site de mevcut )

Bölümlerini doldurarak başvuru yaptıgımızda inceleme sonrası verdiginiz bilgilerde haklı iseniz engelliniz kaldırılacaktır.

RedmOve 16 Aralık 2018 09:17

Cevap: BTK Tarafından engelli domainlerin, engellenin kaldırılması kolaylıgı
 
evet bir film sitem vardı tipliydi daha doğrusu aldığımda tibliydi fark etmedim bende adli yollara baş vurdum bin liraya yakın harcama yaptım domaini kazandım.. bilişim avukatına gidin, fatura,kimlik, eski içeriğin benimle bir alakası yoktur gibisinden c.başsavcılığına dilekçe gönderimi yapıyorsunuz 2 hafta sürüyor daha sonra sizlik bir durumun olmadığı kanaatine varan savcılık tibli telekom ip adresini kaldırıyor ve erişime açıyor. ben bilmiyordum yanlışlık yaptım avukata gittim biraz öyle param gitti yoksa toplam tutarı dilekçe ile 100 tl'yi geçmiyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net