IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2018, 20:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tridentine İman İkrarı





Ben, …, Kutsal Roma Kilisesi’nin kullandığı bu İman İkrarının içerdiklerinin herbirine ve tümüne, sağlam bir imanla inanıyor ve kabul ediyorum. Yani:

Bir tek Tanrı’ya; yerin ve göğün, görünen ve görünmeyen tüm varlıkların yaradanı, her şeye kadir Peder Tanrı’ya inanıyorum. Bir tek Rab’be; tüm asırlardan önce Peder’in Oğlu olmuş, Tanrı’nın biricik Oğlu, Mesih İsa’ya inanıyorum. O, Tanrı’dan Tanrı, Nur’dan Nur, gerçek Tanrı’dan gerçek Tanrı’dır. Yaratılmamış Oğul olmuştur, Peder ile aynı özdedir ve her şey onun aracılığıyla yaratılmıştır. Biz insanlar ve kurtuluşumuz için gökten inmiş, Kutsal Ruh aracılığıyla bakire Meyrem’den vücut alıp insan olmuştur. Pontius Pilatus hükmünde bizim için çarmıha gerilmiş, acı çekmiş ve gömülmüştür. Kutsal Yazılara göre üçüncü gün dirilmiş, göğe çıkmış ve Peder’in sağında oturmaktadır. Dirileri ve ölüleri yargılamak için şanla tekrar gelecek ve O’nun hükümdarlığı son bulmayacaktır. Peygamberler aracılığıyla konuşmuş olan, Peder ve Oğul’dan çıkıp, Peder ve Oğul ile birlikte tapılan ve yüceltilen, Hayatın kaynağı ve Rab olan Kutsal Ruh’a inanıyorum. Kutsal, Katolik, Havarisel, tek Kilise’ye inanıyorum. Günahların affedilmesi için tek bir vaftizi kabul ediyorum. Ölülerin dirilişini ve ebedi hayatı bekliyorum. Amin.

Havarisel ve Kilise’ye Gelenekleri, Kilise’nin tüm adet ve kurumlarını tam bir kararlılıkla kabul ediyor ve benimsiyorum.

Ayrıca, Kutsal Yazıtları; Kutsal Kitabın yorumlarını yargılama ve gerçek anlamı verme yetkisine sahip kutsal ana Kilisemiz’in anladığı ve anlattığı şekilde kabul ediyorum. Onları asla Pederlerin hemfikir olduğu ve izin verdiği hali dışında alıp yorumlamayacağım.

Ayrıca, Rab’bimiz Mesih İsa tarafından tahsis edilen, Yeni Yasa’nın gerçek ve doğru Yedi Sakramenti olduğunu kabul ediyorum. Bunların hepsi herkes için olmamakla birlikte, insanoğlunun kurtuluşu için gereklidir. Bunlar: Vaftiz, Güçlendirme, Efkaristiya, Tövbe, Kutsal Yağ Sürme, Ruhbanlık ve Evliliktir. Bunlar insana Tanrısal lütuf bahşederler. Vaftiz, Güçlendirme ve Ruhbanlık sakramentleri, dine küfretme durumuna düşülmeden yenilenemez.

Yukarıda belirtilen sakramentlerin törenlerini, Katolik Kilisesinin kutsal yönetimi ile aldığı ve kabul ettiği şekilde kabul ediyor ve alıyorum.

İlk günah ve temiz kılınma konularında, kutsal Trento Konsilinde belirlenen ve ilan edilen her şeyi tek tek kabul ediyor ve benimsiyorum.

Aynı şekilde, diriler ve ölüler için gerçek, uygun ve yatıştırıcı bir kurbanın, Kutsal Ayin’de Tanrı’ya sunulduğunu kabul ediyorum. Bu en kutsal Sakrament olan Efkaristiyada, Rab’bimiz Mesih İsa’nın gerçekten hakikat ve esas olarak Beden ile Kan, Ruh ile Tanrılık olarak bulunduğunu; Katolik Kilise’nin transsubstantiatio (öz değişimi) olarak adlandırdığı, ekmeğin tüm özünün Bedene ve şarabın tüm özünün de Kana dönüştüğünü kabul ediyorum. Ayrıca iki türde de tek başlarına, Mesih’in tam ve bütün olarak alındığını ve gerçek bir sakrament olduğunu kabul ediyorum.

Bir Araf olduğunu, içinde ruhların alıkonulduğunu ve imanlıların dualarıyla yardım gördüklerini her zaman için kabul ediyorum. Aynı şekilde Mesih’le birlikte hüküm süren azizlerin şereflendirilmesi ve onlardan yardım istenilmesi gerektiğine, onların bizim için Tanrı’ya dualar sunduğuna ve kutsal emanetlerine hürmet edilmesi gerektiğine inanıyorum.

İsa Mesih’in, Tanrı’nın her zaman bakire olan Annesi’nin ve diğer azizlerin, resimleri ve heykellerine sahip olunması, bulundurulması ve bunlara gerekli şeref ve hürmetin gösterilmesi gerektiğine kesin olarak inanıyorum.

Ayrıca endüljansların gücünün Mesih tarafından Kiliseye bırakıldığını ve kullanımlarının Hristiyanların için çok yararlı olduğunu kabul ediyorum.

Kutsal Katolik Havarisel Roma Kilisesinin diğer tüm kiliselerin anası ve efendisi olduğunu kabul ediyor; Havarilerin Prensi, Aziz Putrus’un halefi ve Mesih’in Vekili olan Roma Episkoposuna tam bağlılık göstereceğime söz veriyorum.

Kutsal Kilise Kanunları, genel Konsiller, özellikle kutsal Trento Konsili ve ekümenik Vatikan Konsili tarafından verilen, belirlenen ve duyrulan, özellikle Roma Başepiskoposu’nun önceliği ve yanılmazlığı olmak üzere, diğer her şeyi de kabul ediyorum. Bunlara karşı olan her şeyi, ayrıca Kilisenin kınadığı, reddettiği ve afaroz ettiği tüm sapkınlıkları kınıyor, reddediyor ve afaroz ediyorum.

Bu, haricinde kimsenin kurtulamayacağı, şu an kesin bir sadakat ile özgür olarak kabul ettiğim ve Tanrı’nın yardımıyla yaşamım boyunca son nefesime kadar gerçekten bağlı kalacağım ve çiğnemeyeceğim gerçek Katolik inancıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
tridentine iman ikrarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Athanasius İman İkrarı PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 16 Ekim 2018 20:43
İznik - İstanbul İman İkrarı PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 16 Ekim 2018 13:15
Havarilerin İman İkrarı PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 16 Ekim 2018 11:07
İman PySSyCaT Felsefe 0 11 Kasım 2014 12:52
Hayat ve İman: İman Hayatın Hayatıdır Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 02:40