IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2010, 21:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Santoslu Meksika puanla başladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2010 Dünya Kupası açılış maçında, A Grubu'nda evsahibi Güney Afrika, Meksika ile Johannesburg'daki 88 bin 460 kişi kapasiteli Soccer City Stadı'nda karşı karşıya geldi. Özbek hakem Ravşan İrmatov yönettiği maç 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Güney Afrika'nın golünü 54. dakikada Siphiwe Tshabalala kaydederken; Meksika'nın golü 79. dakikada Rafael Marquez'den geldi. Karşılaşmanın 90. dakikasında ise Güney Afrika'nın bir topu direkten döndü.

Açılış maçında Galatasaray forması giyen Giovani dos Santos, 90 dakikada mücadele etti ve takımının etkili isimlerinden biri oldu.

A Grubu'nda bir sonraki maçlarda Güney Afrika 16 Haziran tarihinde Uruguay'la, Meksika ise 17 Haziran'da Fransa'yla karşılacak.

DOS SANTOS SONUNU GETİREMEDİ

Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte Meksika maça etkili başladı. Özellikle Giovani dos Santos'un ara pasları ve sürekli oyunun yönünü değiştirmesi ev sahibi Güney Afrika savunmasına zor anlar yaşattı. Ancak Dos Santos maçın hemen başında rakip cezası içinde yaklaldığı uygun pozisyonda da topu ağlara yollayamadı. Meksika'nın ataklarına yön veren Dos Santos zaman zaman da uzaktan şutlar kaleyi yokladı. İlk yarının son 5 dakikasında doğru Meksika kullandığı korner sonrasında Carlos Vela ile topu ağlara gönderdi ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı.

İlk yarıda Güney Afrika ise rakibinin sık sık üzerine geldiği dakikalarda oldukça zorlandı. Kendi yarı sahasında çok adamla kalan ev sahibi kontrataklarla ve duran toplarda rakip kalede gol aradı. Ancak iki takım da ilk yarıda gol bulamayınca soyunma odasına 0-0'lık beraberlik gidildi.

AVA GİDERKEN, AVLANMAK...

İkinci yarı başladığında Güney Afrika, ilk yarının tersine oyuna daha iyi başladı. Meksika'ya ikinci yarının ilk dakikalarında pozisyon vermeyen ev sahibi aradığı golü kontratakla buldu. Maçın 54. dakikasında Meksika çok adamla ilerideyken; Kaizer Chiefs'de forma giyen orta oyuncusu Siphiwe Tshabalala savunma arkasına sarktı ve ceza içi, sol çaprazından yaptığı harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

MARQUEZ'İN TECRÜBESİ VE BERABERLİK

Golden sonra şoku üzerinden çabuk atan Meksika, rakibinin üzerine baskı kurmaya başladı. Bu baskı sırasında Dos Santos'un ceza sahası içindeki sert vuruşunu kaleci Itumeleng Khune çıkarmayı başardı. Ancak oyundan kopmayan Meksika aradığı beraberlik golünü 79. dakikada buldu. Bu dakikada oyuna ikinci yarı giren Deportivo'lu Guardado'nun yaptığı ortayı ceza sahası içinde kontrol eden Barcelona'lı Rafael Marquez, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı.

Bu arada 90. dakikada ise Güney Afrika'nın, Katlego Mphela ile bir topu da direkten döndü. Dakikalar 93'ü gösterdiğinde ise karşılaşmanın hakemi Ravşan İrmatov son düdüğü çaldı ve açılış maçının 1-1 bittiğini ilan etti.

PARREIRA 6. KEZ, GÜNEY AFRİKA'DA İLK KEZ

Carlos Alberto Parreira, kupada 6. kez bir takımın başında yer alıyor. Brezilyalı teknik adam 1982'de Kuveyt'i, 1990'da Birleşik Arap Emirlikleri'ni, 1998'de Suudi Arabistan'ı 1994 ve 2006'da Brezilya'yı çalıştırdı.

Daha önce açılış maçlarını oynayan Afrika takımları sürpriz sonuçlara imza attı. 1990'da Kamerun, Arjantin'i, 2002'de de Senegal, Fransa'yı aynı skorla 1-0 yenmişti.

Ayrıca Güney Afrika-Meksika maçı, kupa tarihinde Afrika'da oynanan ilk maç oldu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başladı, meksika, puanla, santoslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meksika Usulü Biber Dolma - Meksika Mutfağı Sevda Dünya Mutfakları 0 21 Temmuz 2013 18:46
Meksika ve Meksika Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 17:34