IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2010, 19:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maradona galibiyetle döndü !




Son Dünya Kupası maçını Nijerya'ya karşı oynayan Maradona, turnuvaya galibiyetle döndü.


Futbolculuk kariyerinde son Dünya Kupası maçını Nijerya'ya karşı oynayan Maradona, turnuvaya galibiyetle döndü. 16 yıl sonra Arjantin'in başında teknik adam olarak sahaya çıkan Diego Armando Maradona, Afrika ekibi önünde yine kazanmasını bildi.

2010 Dünya Kupası B Grubu maçında Arjantin, Nijerya'yı 1-0 mağlup ederek Güney Afrika'ya üç puanla başladı. Arjantin Teknik Direktörü Maradona, Amerika 94'te son maçını Nijerya'ya karşı oynamış ve yasaklı madde kullandığı tepit edilen Maradona bu maçın ardından kupadan ihraç edilerek 15 ay futboldan men edilmişti. Arjantin o maçı 2-1 kazanmıştı. Maradona, tam 16 yıl sonra yine Nijerya ile Arjantin'in başındayken karşılaştı ve yine kazanmayı bildi.

Afrika temsilcisi önünde maça fırtına gibi başlayan Tangocular, 6. dakikada skor avantajını yakaladı. Veron'un kullandığı köşe atışında penaltı noktasına topa uçarak kafa vuran Heinze takımını 1-0 öne geçirdi.

Özellikle rakip alanda yaptığı presle toplar kazanan Arjantin'de, Messi'nin şutlarında kaleci Enyeama geçit vermezken, Nijerya ise duran toplarda etkili olmaya çalıştı ancak net pozisyonlar bulamadı. İlk yarının son dakikalarına doğru oyunda tempo düştü ve Arjantin soyunma odasına önde gitti.

İkinci yarıya ise iyi başlayan Afrika'daki seyircilerin desteği ile Nijerya oldu, güçlü rakibinin üstüne cesaretle giden Afrika ekibi uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. 60. dakikadan sonra oyunda dengeyi kuran Arjantin, özellikle hızlı forvetleri Messi ve Tevez yakaladığı kontra ataklarda farkı ikiye çıkarma şansını kullanamadı.

70. dakikakada Marsilya'dan uzaktan attığı gollerle tanıdığımız Taiwo'nun vuruşunda top direği yalayarak yandan auta gitti. 80. dakikada Messi kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yine Enyeama takılırken, bu pozisyondan hemen sonra ani gelişen Nijerye atağında Uche bomboş pozisyonda altı pastan topu auta attı. Kalan dakikalarda oyunu kontrol altında tutan Arjantin, son 4 Dünya Kupası'na olduğu gibi Güney Afrika'da da grup maçlarına galibiyetle başladı: 1-0

Öte yandan 2010 Dünya Kupası B Grubu ilk maçında Yunanistan'ı 2-0 mağlup eden Güney Kore, ilk maçlar sonunda grubunda liderliğe yükseldi.

Kaynak:Spor3

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
galibiyetle, maradona


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cim Bom galibiyetle başladı! Ecrin Basketbol 0 13 Ekim 2014 22:09
Hido, galibiyetle döndü MasteR06 Basketbol 0 24 Ocak 2014 14:55