IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Temmuz 2010, 14:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya Kupası'nın En'leri




En sempatik takım.. Fildişi Sahilleri.. ( Siyahi oyuncularının beyaz dişleri dahil..)
En antipatik takım; kesinlikle Brezilya.. Bu dünya kupasında ''bir rezildiler ya..!'' Muz kabuklarında yok yoktu. Hırsızlık, hakemle oynama, topla oynama, rakiple asimetrik psikolojik savaş, oyunu soğutma..
En rüküş teknik direktör : Diego Armando Maradona.. Arjantin'de terzi olmadığının resmidir Maradona'nın ceketi.
En umutsuz teknik direktör: Fransız teknik direktör Raymond Domenech..
En komik gol: Cezayir kalecisinin ilk maçta yediği plaj voleybolu atlayışlı goooolll..
En Türk futbolcu: Uruguay'dan Lugano, o kadar ki bakışları bile kavgaya hazır..
En İbrahim Üzülmez dünya kupası şubesi.. Yunan manken Samaras
Futbola en Fransız milli takım: Fransa milli takımı..
En çok dünya kupasında olması gerektiği halde olamayanlar: Fatih Terim İdman Yurdu, Ronaldinho, Ballack, Cambiasso, Arda'naldo..
En kötü şortlu takımı: Cezayir.. Aklıma çocukken rahmetli dedemin bir türlü ciddiye alamadığım donları geldi. En kötü forma: ABD, futbol oynamaya değil sanki güzellik yarışmasına çıkmıştı katiller..
En sıkıcı müzikal alet: Vuvuzela: Futbolu endüstriyel bir ürün olarak insanlara satanların futbolun doğal yapısını bozduklarının seyredilebilir bir oyun olmaktan çıkardıklarının, bir spor dalının kıyameti öncesi çalınan bir
çalgısıydı aslında. Bir ''beyaz oyunu'' olan futbola siyah bir kıtada eşitlikten yana siyahların deliksiz bir mahşer borusunun tehlikeyi haber veren sesidir.. Vuuuuooo..!
En dünya kupalı Türk takımı: Galatasaray; Kewel, Keita, Dos Santos, Elano, ...
En az dünya kupası finalli Türk takımı: Trabzonspor.. Çünkü Song'lu Kamerun'un bir diğer anlamı Song'suz Trabzonspor idi.
Dünya kupasının en itici futbolcusu; Brezilya milli takımındaki Luis Fabia'no.. Bir insanın hem çirkin hem de çirkef olmaya hakkı olmadığını düşünenlerdenim..
En rahatsız teknik direktör: Şili'nin Arjantinli teknik direktörü Marcelo Bielsa.. Her şeyden şikayetçi gibi bir hali vardı. Vuvuzela, Afrika, jagulani, Zamorano'nun kendi döneminde olmaması, hatta futbolun kendisi bile şikayet nedeni gibiydi.
En çok hayal kırıklığı yaratan takım: İtalya milli takımları.. Kaç taneyse artık.. Superlig adına en çok iş başaran yaldızsız futbolcu bir tek Vittek değildi ama en önemlilerinden birisi Slovak futbolcuydu.
En çok hayal kırıklığı yaratan futbolcu: İngiliz Rooney idi. O kadar ki bu dünya kupasının David
Copperfield'i idi dense yeridir..
En sempatik teknik direktör: İspanya teknik direktörü Del Bosque.. Adamın yanaklarını bir daha görmek için
İspanya'nın tur atlamasını istiyorum.. Yoksa İspanyol'ların Barselona'yı kes kopyala yapıştır futbolu için değil. En nefesi yetmeyen takım: İsviçre milli takımı.. Honduras karşısında fizik kondisyonları futbol meziyetlerinin altında kaldı.. Bunun karşılığı ise elenmekoldu..
En az takım görüntüsü veren sirk cambazlarının bulunduğu, en rezil kadro.. Brezilya.. Bre rezil yaaa..!
En soluk kesen ralli.. Gana-Uruguay çeyrek final maçı..120+1 Uruguay kalesinde cehennem çukuru pozisyonu ve Gana'nın kaleye doldurduğu topu son anda bir Latin kedisi gibi çelen isim Luis Suarez. Gözyaşları içinde soyunma odasına yöneldiğinde dakikalar sonra milli bir kahraman olacağından habersizdi. Hadi hakkını verelim..
En dünya kupalı Türk takımı: Fenerbahçe.. Nede olsa Uruguay'ın kaptanı bir Fenerbahçe oyuncusu.. Yarım
finalist, kupaya çarpabilirdi kanarya. Lugano'nun Türk futbolundaki şüpheli kariyer koordinatları yerini gizli bir saygıya bırakmıştır.
Hakkında en çok yalan konuşulan dünya kupası finalisti futbolcu: Mesut Özil. Neden Türk milli takımında oynamayı reddetmiş? Komik, bir millet nasıl olur da bu kadar aptal olabilir? Yıldıray Baştürk milli takımda oynamayı neden bıraktı. Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin milli takımda oynarken yüz hatları neden değişik. Murat ve Hakan Yakın kardeşler İsviçre'ye daha mı yakındı. Eren Derdiyok'un Türk milli takımından başka derdi mi yok? Hani bir Mevlüt vardı milli takımda tek forvet olarak denenen, ne oldu? Önce bir kibir ve kasıntıyı göklere çıkartın sonra ''Ama sen benim atamın ülkesinin takımında oynamıyorsun?'' Siz Türkler kendiniz ne
zannediyorsunuz. Bırakın Mesut bazılarının Türkü olacağına kendi Almanı olsun.. Bravo Mesut.. İyi ki başkalarının Türkü değilsin.
Turnuvanın en korkunç görüntüsü: Almanların Avustralya karşısındaki ilk maçındaki hücum anlayışıydı. Almanlar sanki kimsenin bilmediği bir kıtayı panzerlerle istila ediyor gibiydiler. Dünyada hiçbir bir milli takım Almanların o gün yaptığı hücumu yapamazdı. Tekrar gösterimi olmayacak bir klasikti.
Turnuvanın en tatlı futbolu: Fildişi Sahilleri ile Portekiz arasında oynandı dense yeridir. Belki maç 0-0 berabere bitti ama ben o maçta her iki takımın oynadığı oyunun tadına bir türlü doyamadım.
En umulmadık görüntü; Bunu sonradan internette gördük, Alman teknik direktör Loew'in bir çocuk gibi eliyle burnunu karıştırıp ağzına götürmesi. Psikolojik açıdan bakıldığında aşırı stres altında bir Alman ne yaptığının farkında değildi.
En komik spor manşetleri.. Arjantin'in Almanya'ya farklı yenildiği maçtan sonra Arapça yayınlanan gazetenin spor editöründen geldi. Madara'ül Maradona..! Diğer bir gazete El Arabiyya'nın spor servisi Rezalet'ül Kebir..! başlığını kullanmış. Lütfen araştırmayın ben uydurdum.
Turnuvadaki en güzel gol; Uruguay ile Hollanda arasında oynanan yarı final maçında Giovanni Van Bronckhorst'un uzaktan attığı gol. Golü moleküler çekimde izledikten sonra şöyle düşündüm. Bir futbol sever futbol adına izleyebileceği başka ne olabilir ki?

* * *

Yarı finalde futbolla ilgili en çarpıcı gerçek her ülke kendi teknik direktörüyle başarılı olmalarıdır. Almanya Johaim Loew'le, İspanya Vicente Del Bosque ile, Hollanda Bert Van Marwijk'le, Uruguay Oscar Tabarez ile dünya futbolunun zirvesindeler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dünya, dünya, enleri, kupasının, kupasä±nä±n


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya Kupası Şampiyonları Deep Dünya Kupası 0 27 Eylül 2014 23:17
Dünya Kupası 2014 - Günün Maçları, Programı, Fikstür ve Puan Durumu (Dünya Kupası 201 Seth Dünya Kupası 0 25 Haziran 2014 14:53
Dünya Kupası'na hükmedin! Slipknot Dünya Kupası 0 11 Haziran 2010 11:06