![]() |
Fransa'dan kahvaltı sofralarınıza: Elmalı tost tarifi... YAPILIŞI Malzemeler: Dört dilim tost ekmeği Bir çay bardağı süt İki adet yumurta İki yemek kaşığı krema Kızartmak için: Bir tatlı kaşığı tereyağı Karamelize elma için: İki adet orta boy elma Bir tatlı kaşığı tereyağı İki yemek kaşığı kahverengi şeker Bir yemek kaşığı toz şeker Bir çay kaşığı tarçın Üzeri için: Dilerseniz iki top dondurma Yapılışı: Karamelize elmaları hazırlamak için ilk olarak kabukları soymuş olduğunuz elmaları sekiz eş parçaya bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Tereyağını küçük bir tavanın içerisine alın ve eritin. Elma dilimlerini tavaya alın. Toz şeker karışımını ilave edip kısık ateşte karamel rengi elde edene kadar karıştırın. Tarçını da ilave edip tahta kaşıkla karıştırdığınız karamelize elmaları çok kısa ateşte ocakta bekletin. Süt, yumurta ve kremayı derin bir kasenin içerisine alın ve tel çırpıcı ile karıştırın. Tabanı geniş olan ayrı bir tavada tereyağını eritin. Sütlü karışıma batırdığınız tost ekmekleri tereyağında arkalı önlü olacak şekilde teres çevirerek renk alana kadar kızartın. Kızarmış olan ekmekleri servis tabağına alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz karamelize sosu gezdirin. Fransız elmalı tostunuz hazır! |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk