![]() |
Empanada (İspanyol Böreği) Tarifi!! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Empanada (İspanyol Böreği) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: Yaklaşık 4. 5 su bardağı un 100 gr tereyağ Tuz İç harcı: 1 tane domates 1 tane kapya biber 1 tane soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates sosu 4-5 adet yeşil zeytin Kekik Tuz Pulbiber Üzerine: 1 adet yumurta Empanada (İspanyol Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır? Değişik bir şeyler yapmak istiyorum. Ama damak tadımıza da uysun istiyorsanız bu tarif tam size göre. Öncelikle tereyağı eritip tuzu atıp hamurumuzu yoğuruyoruz. Hafif sert bir hamur olacak. Ele yapışmayacak. Üzerini örtüp dinlendiriyoruz. Başlayalım iç harcımızı yapmaya. Yemeklik ince doğradığımız soğanı biberi sarımsağı zeytinyağında soteleyelim. Sonra küp küp doğradığımız domatesi ekleyip sebzeler ölene kadar soteleyelim. İc harcı soğuyadursun. Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım. Bardak yardımıyla yuvarlaklar oluşturalım. Yuvarlağın içine 1 tatlı kaşığı soğumuş harçtan koyalım. Kenarlardan parmağımızla nazikçe bastıralım. Yapışması gerekiyor. Çünkü fırında iç harcı taşabilir. Üzerlerine yumurta sürelim. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk