IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Germknodel (aLmanya ) (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/1052129-germknodel-almanya.html)

meLanie 23 Ocak 2025 23:37

Germknodel (aLmanya )
 
Alman Şef Michael Riemenschneider’den Lezzet okurları için Alman Mutfağı’na özel tatlardan vanilya soslu nefis hamur tatlısını sizlere sunuyoruz. Germknödel hamuru, Almanya ve Avusturya mutfağında sık sık kullanılır. Bu tatlı ile dolgulu kekler ve farklı tatlılar yapılır. Alman Şef Michael Riemenschneider'in meşhur germknödel hamuru tarifi için detaylara geçelim.

Germknödel Hamur için Malzemeler
120 ml süt
10 g yaş maya
50 g şeker
260 g un
5 g vanilya
1 tutam tuz
Erik harcı için

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
10 adet kırmızı erik
1 su bardağı kırmızı şarap
1 adet çubuk tarçın
50 ml elma suyu
50 ml vişne suyu
Vanilya sos için

300 g krema
300 g süt
75 g şeker
3 g vanilya
3 adet yumurta sarısı
Süslemek için

Haşhaş tohumu
Germknödel Hamur Nasıl Yapılır
Süt, şeker ve yaş mayayı bir kaba alarak iyice karıştırın ve üstünü streç filmle kaplayarak 10 dakika süreyle oda sıcaklığında bekletin.
Karışım aktive olduktan sonra un, vanilya ve tuzu ilave ederek yoğurun. Hamur kulak memesi kıvama gelince 30-40 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
Tereyağı ve şekeri bir tencereye alarak karemelize edin. Erikleri de ekledikten sonra 6-8 dakika süreyle karamelize etmeye devam edin.
Daha sonra kırmızı şarap, elma ve vişne suyu ile tarçını ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak blender’dan geçirin ve soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve elinizle kalın bir şekilde açın. Soğuyan erik harcından içine koyun ve tekrar beze haline getirin.
Badem sütünün içinde, her iki tarafını yaklaşık 10’ar dakika süreyle pişirin.
Vanilya sos için; krema, süt, şekerin yarısı ve vanilyayı bir tencereye alarak kaynatın.
Bir başka kapta şekerin kalan yarısı ile yumurta sarılarını çırpın ve temperleyerek tencereye ekleyin.
Pişen Germknödel bezelerini bir servis tabağına alın ve vanilya sosu üzerinde gezdirin. Son olarak haşhaş tohumları ile süsleyerek servis edin.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


aLinti


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk