IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09 Temmuz 2025, 18:27   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Torta della Nonna




Torta della Nonna, İtalyan mutfağının klasik tatlılarından biridir ve adı "Büyükanne Pastası" anlamına gelir. Genellikle kırık kıtır hamurun içinde krema ve pinya (çam fıstığı) ile süslenen bu tatlı, İtalya'nın özellikle Toskana bölgesinde oldukça popülerdir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz Torta della Nonna tarifi

Torta Della Nonna için
Malzemeler
Hamur İçin:

250 gr un
125 gr soğuk, küp doğranmış tereyağı
1 adet yumurta
80 gr toz şeker
1 paket vanilin
Bir tutam tuz
2-3 yemek kaşığı soğuk su
Kreması İçin:

500 ml süt
4 adet yumurta sarısı
100 gr toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
Süsleme İçin:

30 gr çam fıstığı
Pudra şekeri
Torta Della Nonna
Nasıl Yapılır
Hamuru hazırlamak için, un, tuz, toz şeker ve vanilin şekerini geniş bir kaba eleyin. Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin.
Ardından, yumurtayı ve soğuk suyu ekleyin. Birkaç dakika yoğurun. Hamur kıvam almaya başladığında, üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Kremayı hazırlamak için, sütü bir tencerede ısıtın ama kaynatmayın.
Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve unu çırpın. Karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Isınmış sütü azar azar, sürekli karıştırarak yumurta karışımına ekleyin. Sonrasında karışımı tekrar tencereye dökün.
Orta ateşte, karıştırarak kremayı koyulaştırın. Kremanız kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlendirdiğiniz hamuru buzdolabından çıkarın. Hamurun 2/3'ünü, tart kalıbınızın tabanını kaplayacak şekilde açın.
Kremayı homojen bir şekilde hamurun üzerine dökün. Kalan hamuru ise ince şeritler halinde açarak kremanın üzerine kafes şeklinde dizin (isteğe bağlı olarak şeritler halinde düzenleme yapabilirsiniz).
Çam fıstığını üzerini süslemek için serpin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, 35-40 dakika hamurun üzeri altın rengini alana kadar pişirin.
Piştikten sonra, fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Torta della nonna soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek sıcak ya da soğuk servis edin. Afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Servis Önerisi
Torta della Nonna'nın zengin kreması ve kıtır hamuru ile taze meyveler mükemmel bir uyum sağlar. Özellikle yaz meyveleri (çilek, yaban mersini, böğürtlen) veya şeftali gibi meyveler ile servis edebilirsiniz.
Tatlınızın üzerine pudra şekeri serpmek, hem görselliğini artırır hem de tatlılığı biraz daha dengeleyebilir. Torta della Nonna'yı servis etmeden önce üzerine bolca pudra şekeri serperek şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
Özellikle kahve sevenler için, espresso ya da koyu filtre kahve gibi içeceklerle servis etmek harika bir deneyim sunar.
Torta della Nonna, soğuk veya oda sıcaklığında servis edilebilir. Genellikle, dolapta bir süre soğutulması lezzetini daha da pekiştirir, bu yüzden tatlıyı önceden hazırlayarak soğutabilirsiniz.


Püf Noktası
Hamurun kıtır olması için tereyağının soğuk olması önemlidir. Hamuru fazla yoğurmadan sadece malzemeleri birleştirin. Hamur dinlendirildiğinde daha kolay şekil alır ve daha gevrek olur.
Kremanın kıvamını tutturmak çok önemlidir. Kremayı yaparken sütü azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Krema koyulaştığında hemen ocaktan alıp soğutun, aksi takdirde kesilebilir.
Eğer pastayı çok daha çıtır hale getirmek isterseniz, hamuru iki kat yaparak tabanı ve üstünü daha yoğun bir şekilde kaplayabilirsiniz. Bu, ekstra gevreklik ve lezzet sağlar.
Torta della Nonna, geleneksel olarak çam fıstığı (pinya) ile süslenir. Fakat, çam fıstığı yerine badem veya fındık kullanabilirsiniz. Çam fıstığını kavurarak, aroma ve lezzetini artırabilirsiniz.
Kremayı pişirdikten sonra hemen hamurun üzerine dökmek yerine soğumasını bekleyin. Sıcak krema hamurun yumuşamasına neden olabilir. Krema tamamen soğuduktan sonra düzgün bir şekilde pastaya dökün.


aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Piero della Francesca Biyografisi - Piero della Francesca Kimdir - Piero della AftieL Ressamlar 1 09 Ocak 2024 16:49
Torta Caprese Tarifi Sarya EylulFM Paylaşım 0 12 Nisan 2023 15:49
Santa Maria della Pietà, İtalya. Sarya Fotoğraf Kulübü 0 19 Ocak 2023 14:11
Turta nonna Ebru Hamur İşleri 0 08 Mayıs 2016 11:12
Giovanni Pico Della Mirandola Elysian Felsefe 0 07 Haziran 2014 22:10