![]() |
Paris Brest Fransız mutfağının zarif ve lezzetli tatlılarından biri olan Paris Brest, pralin kremasının ve dış kabuğunun çıtırlığının birleşimiyle bir lezzet şöleni sunuyor. Özel günlerinizi şımartacak bu tatlıyı mükemmel şekilde hazırlamak için bazı kritik noktaları ve püf noktalarını bilmek oldukça önemlidir. Malzemeler hazırsa Paris Brest tarifi için detaylara geçebiliriz Paris Brest için Malzemeler Choux Hamuru İçin 125 g tereyağı 250 ml su 1 çimdik tuz 1 çimdik şeker 150 g un 4 adet yumurta Pralin Kreması İçin 100 g badem 100 g fındık 150 g toz şeker 200 ml süt 2 yumurta sarısı 50 g tereyağı 1 çay kaşığı vanilya Üzeri İçin 1 yumurta sarısı (Choux hamurunun üzerine sürmek için) File Badem veya file fındık Pudra şekeri Paris Brest Nasıl Yapılır Tereyağı, su, tuz ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve karıştırarak hamuru 2-3 dakika pişirin. Hamuru bir kaba alın ve biraz soğumasını bekleyin. Yumurtaları hamur pürüzsüz ve akıcı bir kıvam alana kadar birer birer ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye, bir daire şeklinde sıkın. İkinci bir daire daha üzerine ekleyin, böylece halka şeklinde iki katlı bir yapı elde etmiş olacaksınız. Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilimlenmiş badem veya fındık serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika hamur altın rengini alıp iyice kabarana kadar pişirin. Sürenin sonunda paris brestleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
Cevap: Paris Brest Olsada yesem ya canım çekti @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :tatli: |
Cevap: Paris Brest Ulkemizde benzeri var ama ismi farkli. Paylasim icin tskler. |
Cevap: Paris Brest Alıntı:
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bencede olsada yesek iyi olurdu canım (: |
Cevap: Paris Brest Alıntı:
Yanında limonata buz gibi :puff: |
Cevap: Paris Brest Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:56. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk