IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 18 Temmuz 2025, 18:38   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kayısılı Şarlot




Charlotte, Fransız mutfağından dünyaya yayılan bir pasta türüdür. Hem sıcak, hem de soğuk servis edilebilen bu tatlıda, mevsimin en taze meyveleri ve meyveli soslar kullanılır.

Kayısılı Şarlot için Malzemeler
15-20 adet savoyel bisküvi
1 kg kayısı
250 ml su
100 g şeker
2-3 adet yaprak jelatin
200 g taze peynir
50 g pudra şekeri
250 g çırpılmış taze krema

Süslemek için
Taze kayısı
Kayısı çekirdeği bademi
Taze nane
Beyaz çikolata


Kayısılı Şarlot Nasıl Yapılır
Kayısıların 3/4’ünü ikiye kesin. Çekirdeklerini kırın ve iç bademleri dekor için ayırın. Kalan kayısıları da şarlotun üzerinde kullanmak üzere bekletin.
Kayısıların yarısını su ve şeker ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kayısıları bir kaba alın ve şuruptan da 100 ml alın. Şurubun kalanını bisküvileri batırmak için ayırın.
Şurubu hafif ısıtarak kenara alın.
Jelatini soğuk suda yumuşattıktan sonra hafifçe sıkarak sıcak şuruba ilave edin.
Bir kasede taze peynir ve pudra şekerini çırpın. Jelatinli şurubu ilave ederek tekrar çırpın. Son olarak çırpılmış taze krema ile nazikçe karıştırın ve ters çevrilecek bir kaseye alarak streç film ile kaplayın.
Ayırdığınız şuruba savoyel bisküvileri batırarak kabın sadece etrafına yan yana dizin.
Şarlot karışımından kasenin yarısını dolduracak kadar koyun ve ortaya şurupta pişirdiğiniz kayısıları küp küp keserek koyun. Üzerini sarlot karışımı ile doldurun ve kalan kayısıları karışımın içine bastırarak koyun. Şuruba batırılmış savoyel bisküviler ile etrafını kapladıktan sonra streç film ile kapatarak buzluğa koyun.
Buzlukta 1-2 saatte sertleşen şarlotun üzerini taze kayısı, kayısı çekirdeği, beyaz çikolata ve nane ile süsledikten sonra kayısı sosu ile servis edin.
Kayısı sos için az sulandırılmış ve ısıtılmış kayısı marmelatı kullanabileceğiniz gibi seker ile pişirilmiş kayısıları ezerek de kayısı sosunu hazırlayabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şarlot Pasta Seyra Pastalar 0 08 Ekim 2014 17:18
Fransız Mutfağı'ndan Çilekli Şarlot Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 23 Mayıs 2014 20:07
Frambuazlı Şarlot N999 Pastalar 0 03 Mayıs 2012 17:06
Kayısılı Kurabiye Dilara Pastalar 0 04 Ekim 2010 04:11
Kayısılı Kek Angel Kek Tarifleri 0 24 Mart 2009 19:56