![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kayısılı Şarlot Charlotte, Fransız mutfağından dünyaya yayılan bir pasta türüdür. Hem sıcak, hem de soğuk servis edilebilen bu tatlıda, mevsimin en taze meyveleri ve meyveli soslar kullanılır. Kayısılı Şarlot için Malzemeler 15-20 adet savoyel bisküvi 1 kg kayısı 250 ml su 100 g şeker 2-3 adet yaprak jelatin 200 g taze peynir 50 g pudra şekeri 250 g çırpılmış taze krema Süslemek için Taze kayısı Kayısı çekirdeği bademi Taze nane Beyaz çikolata Kayısılı Şarlot Nasıl Yapılır Kayısıların 3/4’ünü ikiye kesin. Çekirdeklerini kırın ve iç bademleri dekor için ayırın. Kalan kayısıları da şarlotun üzerinde kullanmak üzere bekletin. Kayısıların yarısını su ve şeker ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kayısıları bir kaba alın ve şuruptan da 100 ml alın. Şurubun kalanını bisküvileri batırmak için ayırın. Şurubu hafif ısıtarak kenara alın. Jelatini soğuk suda yumuşattıktan sonra hafifçe sıkarak sıcak şuruba ilave edin. Bir kasede taze peynir ve pudra şekerini çırpın. Jelatinli şurubu ilave ederek tekrar çırpın. Son olarak çırpılmış taze krema ile nazikçe karıştırın ve ters çevrilecek bir kaseye alarak streç film ile kaplayın. Ayırdığınız şuruba savoyel bisküvileri batırarak kabın sadece etrafına yan yana dizin. Şarlot karışımından kasenin yarısını dolduracak kadar koyun ve ortaya şurupta pişirdiğiniz kayısıları küp küp keserek koyun. Üzerini sarlot karışımı ile doldurun ve kalan kayısıları karışımın içine bastırarak koyun. Şuruba batırılmış savoyel bisküviler ile etrafını kapladıktan sonra streç film ile kapatarak buzluğa koyun. Buzlukta 1-2 saatte sertleşen şarlotun üzerini taze kayısı, kayısı çekirdeği, beyaz çikolata ve nane ile süsledikten sonra kayısı sosu ile servis edin. Kayısı sos için az sulandırılmış ve ısıtılmış kayısı marmelatı kullanabileceğiniz gibi seker ile pişirilmiş kayısıları ezerek de kayısı sosunu hazırlayabilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şarlot Pasta | Seyra | Pastalar | 0 | 08 Ekim 2014 17:18 |
Fransız Mutfağı'ndan Çilekli Şarlot Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Mayıs 2014 20:07 |
Frambuazlı Şarlot | N999 | Pastalar | 0 | 03 Mayıs 2012 17:06 |
Kayısılı Kurabiye | Dilara | Pastalar | 0 | 04 Ekim 2010 04:11 |
Kayısılı Kek | Angel | Kek Tarifleri | 0 | 24 Mart 2009 19:56 |