IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Temmuz 2013, 19:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pizza Alla Marinara - İtalyan Mutfağı




Pizza Alla Marinara - İtalyan Mutfağı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


içindekiler



Üst Malzemesi İçin :
  • 3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
  • 4 adet ançüez
  • 1 diş sarımsak (opsiyonel)
  • Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
  • Kapari, kebere turşusu (opsiyonel)
  • Zeytinyağı
Pizza Hamuru İçin :
  • 4 + 1/2 cups (600 gr) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un (Ben Piyale’nin %100 doğal ununu kullandım.)
  • 1 + 3/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant maya (Dr. Oetker)
  • 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 + 3/4 cups (400 gr) buz gibi soğuk su

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


hazırlanışı



Üst Malzemesi :
  • Domatasleri incecik doğrayın. Ezdiğiniz sarımsak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın.
  • Pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin.
Pizza Hamuru :
  • Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun. Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir kaşıkla karıştırın.
  • Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun. Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün (ben 4 parçaya böldüm, 30 cm çapında pizza tabanım oldu)
  • Bezeleri biraz daha yoğurun. Top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun. Üzerini biraz daha yağlayıp; plastik, hava almayan bir poşetin içine koyup buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın. Bu iş için önce tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar üzerine un serpin. Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün. İlk önceleri sünmesi zor olabilir, o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin. Hamurdaki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır.
  • Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece). Fırın tepsisinin birini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun. Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek.
  • Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin.
  • Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun. Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin.
Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Satay Chicken Pizza - İngilizce Satay Tavuk Pizza Liaaa Hamur İşleri 0 01 Mayıs 2012 16:15
Amerikan Mutfağı - Biberli ve mantarlı pizza Tarifi Sevda Hamur İşleri 0 13 Şubat 2012 21:46
İstanbul / İtalyan Mutfağı Restaurant Rehberi - Lüks Mekanlar Ecrin Marmara Bölgesi 0 05 Aralık 2011 23:04