IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Kuzu Etli Ebegümeci (Yunan Mutfağı) (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/544074-kuzu-etli-ebegumeci-yunan-mutfagi.html)

oneofgirl 23 Ağustos 2013 17:30

Kuzu Etli Ebegümeci (Yunan Mutfağı)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler

3 bağ ebegümeci
2 su bardağı et suyu
300 gram kuzu eti
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
6 adet arpacık soğan
1 adet ince kıyılmış soğan
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı tozşeker

Kuzu Etli Ebegümeci Yapılışı

EBEGÜMECİNİ iyice yıkadıktan sonra süzmeye bırakın. Et suyunu bir tencereye alarak kaynatın. Ardından küp kestiğiniz kuzu etini ilave edip, 20 dakika kadar pişirin. Ayrı bir tavada zeytinyağını, arpacık soğanı, küçük doğranmış soğanı pembeleşinceye dek soteleyin. İnce kıydığınız sarmısağı soğanlara ilave edip 3-4 dakika daha çevirin. Pişen kuzu etlerini süzüp soğan ve sarımısaklı soteye ekleyin. Sonrasında süzdüğünüz etin suyundan 4 çorba kaşığı alarak etlere ilave edin. 15 dakika daha pişirin. Son olarak ebegümecini, tuzu, karabiberi, tozşekeri de etlere ekledikten sonra 10 dakika pişirerek servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk