![]() |
Savore (Yunan Mutfağı) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 adet kuzu ciğeri Tuz, karabiber, un Zeytinyağı Taze biberiye Sulandırılmış üzüm sirkesi Savore Yapılışı Kuzu ciğerinin zarını temizleyin. Kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Kevgire aktarıp, akan suyun altında yıkayın. Suyun süzülmesi için bir süre kevgirde bekletin. Üzerine tuz, karabiber ve un serpin. İyice harmanlayıp, unun ciğerlerin her yerine bulaşmasını sağlayın. Yeterince zeytinyağını tavaya aktarın. Zeytinyağı kızdığında ciğerleri ilave edin ve kızartın. Kızarmış ciğerleri tavadan çıkardıktan sonra bir kısmını tek sıra olacak şekilde başka bir kaba aktarın. Üzerine bir sıra halinde taze biberiye dizin. Tekrar ciğer dizin. Bu işlemi en üstte taze biberiye olacak şekilde tamamlayın. Ciğerleri pişirdiğiniz yağı biberiyelerin üzerine dökün. Biberiyelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su katılmış üzüm sirkesini ilave edin. 1 gün bekletip, soğuk servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:12. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk