IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2014, 09:37   #1
Çevrimdışı
İtalyan Mutfağı'dan Yabani Mantarlı Polenta


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

120 gram mısır unu
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kültür mantarı
1 adet orta boy kestane mantarı
1 adet orta boy shiitake mantarı
1 tatlı kaşığı kuru porçini mantarı
1 diş ince kıyılmış sarmısak
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı biberiye
Yarım top füme mozzarella peyniri
Tuz
Karabiber
Su bardağı çapında kurabiye kalıpları
Yağlı kağıt

Yabani Mantarlı Polenta Yapılışı

MISIR ununu, su, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzla birlikte tencereye alın. Kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kalıpları bir çorba kaşığı zeytinyağıyla yağlayın ve düz bir zemine yerleştirilmiş yağlı kağıt üzerine koyun. Hazırladığınız karışımı kalıpların içine pay edin. Soğuyup katılaşınca, yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı ızgara yapıp servis tabağına aktarın. Daha sonra kültür mantarı, kestane mantarı ve shiitake mantarını ince doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sarımsak ve doğranmış mantarları üzerine ilave edin. Mantarlar pişene kadar soteleyin. İki dal ince kıyılmış maydanoz, biberiye, kuru porçini mantarı, tuz ve karabiberi de bu karışıma ekleyin. Bir dakika daha soteleyip karışımı polentanın üzerine gezdirin. Mozzarellayı rendeleyin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada eritip yemeğin üzerine koyun. İnce kıyılmış 2 dal maydanozla süsleyerek servis yapın.

sofra

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

120 gram mısır unu
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kültür mantarı
1 adet orta boy kestane mantarı
1 adet orta boy shiitake mantarı
1 tatlı kaşığı kuru porçini mantarı
1 diş ince kıyılmış sarmısak
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı biberiye
Yarım top füme mozzarella peyniri
Tuz
Karabiber
Su bardağı çapında kurabiye kalıpları
Yağlı kağıt

Yabani Mantarlı Polenta Yapılışı

MISIR ununu, su, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzla birlikte tencereye alın. Kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kalıpları bir çorba kaşığı zeytinyağıyla yağlayın ve düz bir zemine yerleştirilmiş yağlı kağıt üzerine koyun. Hazırladığınız karışımı kalıpların içine pay edin. Soğuyup katılaşınca, yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı ızgara yapıp servis tabağına aktarın. Daha sonra kültür mantarı, kestane mantarı ve shiitake mantarını ince doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sarımsak ve doğranmış mantarları üzerine ilave edin. Mantarlar pişene kadar soteleyin. İki dal ince kıyılmış maydanoz, biberiye, kuru porçini mantarı, tuz ve karabiberi de bu karışıma ekleyin. Bir dakika daha soteleyip karışımı polentanın üzerine gezdirin. Mozzarellayı rendeleyin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada eritip yemeğin üzerine koyun. İnce kıyılmış 2 dal maydanozla süsleyerek servis yapın.

sofra
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mantarlı, mutfağıdan, polenta, yabani, İtalyan

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyan Mutfağı'ndan Dört Peynir Soslu Gnocchi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:36
Ricotta Peynirli Gnocchi - İtalyan Mutfağı Afrodit Dünya Mutfakları 0 31 Temmuz 2013 14:58
Pizza Alla Marinara - İtalyan Mutfağı Sevda Dünya Mutfakları 0 20 Temmuz 2013 19:09
Amerikan Mutfağı - Biberli ve mantarlı pizza Tarifi Sevda Hamur İşleri 0 13 Şubat 2012 21:46
İstanbul / İtalyan Mutfağı Restaurant Rehberi - Lüks Mekanlar Ecrin Marmara Bölgesi 0 05 Aralık 2011 23:04