Fransız Mutfağı'ndan Vanilya Soslu Levrek Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 2 adet levrek fileto 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 200 gram ıspanak 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet havuç Yeteri kadar su Tuz Vanilya sosu için: 3-4 adet levrek kılçığı 2 adet defne yaprağı 2 su bardağı beyaz şarap 2 tutam safran 2 adet çubuk vanilya 10 su bardağı su 4 çorba kaşığı krema 4 çorba kaşığı tereyağı Vanilya Soslu Levrek Yapılışı Levrek filetoyu yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Ayrı bir yerde ıspanağı su eklemeden soteleyin. Blenderden geçirip bir tutam tuz ve yarım çorba kaşığı tereyağı ile karıştırdıktan sonra kenara alın. Havucu yeteri kadar suda haşlayın. Blenderden geçirip, kalan yarım çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Vanilya sos için, levrek kılçığı, defne yaprağı, beyaz şarap, safran ve vanilyayı suda 45 dakika kaynamaya bırakın. Rengi dönünce suyu süzün. İçine krema ve tereyağı ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Levreği servis tabağına alın. Ispanak ve havucu yerleştirin. Sosla birlikte servis yapın. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net