IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 25 Mayıs 2014, 12:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İspanyol Mutfağı'ndan Zeytinyağlı Ahtapot





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 kg ahtapot
1 adet soğan
1-2 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızıbiber

Zeytinyağlı Ahtapot Yapılışı

AHTAPOTU iyice temizleyin. Bacaklarında kum kalmaması için sert ve ağır biçimde dövün. Tekrar temizleyin. Ahtapotu, kaynayan bol tuzlu suya 30 saniye batırıp çıkartın. 1-2 dakika sonra aynı işlemi tekrarlayın. Sonrasında kaynayan suya bırakın. Soğanı dörde bölerek, defne yapraklarıyla beraber suya ekleyin. Ahtapot normal yumuşaklığa ulaşana dek kaynatmaya devam edin. Çıkardığınızda soğumaya bırakın. Soğuduğunda küçük dilimler haline getirerek tabağa alın. Üzerine tuz, kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirerek ılık servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
ahtapot, mutfağından, İspanyol, zeytinyağlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İspanyol Mutfağı'ndan Pollo Al Jerez (Şaraplı Tavuk) Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 12:43
İspanyol Mutfağı'ndan Tortilla De Patata (İspanyol Omlet) Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 12:40
İspanyol Mutfağı'ndan Balık Yahni Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 12:38
İspanyol Mutfağı'ndan Muzlu Ve Kivili Pirinç Pudingi Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 12:33
İspanyol Mutfağı'ndan Yumurtalı Tapas Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 12:31