25 Mayıs 2014, 12:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İspanyol Mutfağı'ndan Zeytinyağlı Ahtapot Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg ahtapot 1 adet soğan 1-2 adet defne yaprağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kırmızıbiber Zeytinyağlı Ahtapot Yapılışı AHTAPOTU iyice temizleyin. Bacaklarında kum kalmaması için sert ve ağır biçimde dövün. Tekrar temizleyin. Ahtapotu, kaynayan bol tuzlu suya 30 saniye batırıp çıkartın. 1-2 dakika sonra aynı işlemi tekrarlayın. Sonrasında kaynayan suya bırakın. Soğanı dörde bölerek, defne yapraklarıyla beraber suya ekleyin. Ahtapot normal yumuşaklığa ulaşana dek kaynatmaya devam edin. Çıkardığınızda soğumaya bırakın. Soğuduğunda küçük dilimler haline getirerek tabağa alın. Üzerine tuz, kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirerek ılık servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
ahtapot, mutfağından, İspanyol, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İspanyol Mutfağı'ndan Pollo Al Jerez (Şaraplı Tavuk) | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:43 |
İspanyol Mutfağı'ndan Tortilla De Patata (İspanyol Omlet) | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:40 |
İspanyol Mutfağı'ndan Balık Yahni Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:38 |
İspanyol Mutfağı'ndan Muzlu Ve Kivili Pirinç Pudingi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:33 |
İspanyol Mutfağı'ndan Yumurtalı Tapas Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:31 |