IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/591329-ispanyol-mutfagindan-kizarmis-kalamar-kizarmis-biber-sosu-ile.html)

Elysian 25 Mayıs 2014 13:08

İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

400 gram kalamar
1 su bardağı un, tuz

Hamur için:
1 çay bardağı mısır unu
Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ
1’er tutam tozşeker ve tuz
Su

Kırmızı biber sos için:
1 adet kırmızı biber
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kıyılmış sarmısak
2 çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı

Kızartmak için: Sıvıyağ

Kızarmış Kalamar, Kırmızı Biber Sosu İle Yapılışı

KalamarI iyice haşlayıp, ince yuvarlaklar halinde kesin. Una bulayın. Kızgın yağda kızartın. Hamur için tüm malzemeyi karıştırın (hamur, krep hamurundan biraz daha yoğun olmalı). Hamuru kaşık yardımıyla kızgın yağa atın. Gevrek bir hal alıncaya kadar kızartın. Kırmızı biber sos için yumurta ve sarmısağı robotta 2 dakika kadar çırpın. Bu arada kırmızı biberi közleyin. Kabuğunu soyup iyice ezip püre haline getirin. Robottaki yumurtanın üzerine zeytinyağı ekleyip çırpın. Sirke, kırmızı biber püresi ve tuz ekleyip tekrar çırpın. Servis tabağına önce kızarttığınız hamuru yerleştirin. Üzerine kızarmış kalamarları dizin. Sosu küçük bir kaba alın. Birlikte servis yapın.

sofra

AftieL 25 Mayıs 2014 13:12

Cevap: İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle
 
Acıktım ;s7

Elysian 25 Mayıs 2014 13:16

Cevap: İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle
 
Ben deeeeeeeee :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net