Lübnan Mutfağı'ndan Nohut Mantısı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Bir buçuk su bardağı nohut Yarım soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sebzeli çeşni Yeteri kadar tuz Bir buçuk su bardağı yoğurt 2 diş sarmısak 1 adet lavaş ekmeği Servis için: Dolmalık fıstık, kimyon Nohut Mantısı Yapılışı BİR gün önceden ıslattığınız nohudun suyunu süzün. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, haşlayın. Yeniden suyunu süzüp kıyılmış soğanla zeytinyağında kavurun. Üzerine sebzeli çeşni ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Lavaşı kare kesip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek tutun. Servis tabağına alıp, üzerine nohudu ekleyin. Ayrı bir yerde yoğurt ve kıyılmış sarmısağı karıştırın, nohudun üzerine gezdirin. Dolmalık fıstık ve kimyon serpip, servis yapın. Aşçının notu: Sebzeli çeşniyi marketlerde, çeşitli markalar altında bulabilirsiniz sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net