Lübnan Mutfağı'ndan Lübnan Kebabı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 500 gram tavuk kanadı 2 adet tavuk göğsü 500 gram kıyma 500 gram kuşbaşı kuzu eti Tavuk kanadı marinesi için: 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ, tuz Tavuk göğsü marinesi için: 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 diş kıyılmış sarmısak 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı hazır acı sos, tuz Kıyma harcı için: 250 gram kıyılmış kuyruk yağı 1 adet kıyılmış sivri biber 4-5 dal kıyılmış maydanoz Yeteri kadar tuz Kuzu eti marinesi için: 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 diş kıyılmış sarmısak 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı hazır acı sos Servis için: Tırnak pidesi Lübnan Kebabı Yapılışı TAVUK kanadı marine malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Daha sonra kanatları marinenin içinde 2 saat dinlendirin. Ayrı bir yerde tavuk göğsü marinesini hazırlayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü, çırpılmış tavuk göğsü marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Kıymaya, kıyma harcı malzemesini ekleyip yoğurun. Elinizle yassılaştırıp şişlere geçirin. Kuzu etini, çırpılmış kuzu eti marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Tavuk kanatlarını ızgarada önlü arkalı pişirin. Tavuk şiş, kıyma şiş ve kuzu şişi de aynı şekilde ve ayrı ayrı ızgarada pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine pişen etleri karışık şekilde yerleştirip, sıcak olarak servis yapın. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:38. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net