IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Hint Mutfağı: Kashmiri Pulao Tarifi (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/623468-hint-mutfagi-kashmiri-pulao-tarifi.html)

AngeL 05 Ekim 2014 22:14

Hint Mutfağı: Kashmiri Pulao Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler


  • Yarım su bardağı sıvıyağ
    2 adet yeşil kakule
    Yarım çay kaşığı toz karanfil
    1 diş sarmısak
    Yarım su bardağı kıyılmış badem
    Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı)
    Yarım su bardağı kıyılmış antepfıstığı
    Yarım çay kaşığı toz kakule
    1 su bardağı basmati pirinci
    Gül suyu
    Bir tutam safran
    2 kahve fincanı süt
    Tuz


Kashmiri Pulao Yapılışı


SIVIYAĞI tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yeşil kakuleleri, karanfili ve dövülmüş sarmısağı ekleyin. Sarmısağın rengi değişmeye başladığında, kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin. 1 dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz miktarda gülsuyunu, bir tutam safranı, sütü ve yeterli miktardaki tuzu ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net