IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Pakistan Mutfağı: Tavuk Balti Tarifi (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/623478-pakistan-mutfagi-tavuk-balti-tarifi.html)

AngeL 05 Ekim 2014 22:24

Pakistan Mutfağı: Tavuk Balti Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler


  • 1 kg tavuk budu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 diş sarmısak
    1 adet çubuk tarçın
    2 adet kakule
    1 çorba kaşığı garam masala
    2 çorba kaşığı susam
    1 tatlı kaşığı haşhaş
    Yarım tatlı kaşığı rezene tohumu
    2 adet soğan
    3 çorba kaşığı balti masala ezmesi
    1 su bardağı+2 kahve fincanı tavuk suyu
    1 su bardağı krema
    3-4 dal kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber

    Süslemek için: 1 çorba kaşığı kişniş

    Garam masala için:
    2’şer çorba kaşığı kimyon ve karabiber
    Yarım çorba kaşığı toz karanfil
    3 adet kakule
    Yarımşar çay kaşığı toz muskat ve tarçın
    1 çorba kaşığı zencefil
    Bir buçuk çorba kaşığı kişniş
    1 çorba kaşığı rezene

    Balti masala ezmesi için:
    4 çorba kaşığı kişniş
    2 çorba kaşığı tane kimyon
    2 tatlı kaşığı rezene
    2 tatlı kaşığı hardal tohumu
    6 adet karanfil
    2 çay kaşığı tarçın
    2 adet kakule
    1 çay kaşığı çemen tozu
    2 çay kaşığı köri
    4 tatlı kaşığı zerdeçal
    Bir buçuk tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
    2 tatlı kaşığı zencefil
    10 diş sarmısak
    1 su bardağı sirke
    Yarım çay bardağı+
    2 çorba kaşığı sıvıyağ


Tavuk Balti Yapılışı


GARAM masala için tüm malzemeyi karıştırıp, kısık ateşte hafifçe kavurun ve kenara alın. Balti masala ezmesi için yarım çay bardağı sıvıyağ, kişniş, kimyon, rezene, hardal ve karanfili yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Soğutup, havanda dövün. Üzerine tarçın, kakule, çemen tozu, köri, zerdeçal, toz kırmızıbiber, zencefil ve kıyılmış sarmısak ekleyin. Sirke ilave edip, yeniden tavaya alın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip, 5 dakika kavurun. Tereyağını tencereye alıp, sarmısak, tarçın, kakule ve garam masala ekleyerek, 1 dakika kavurun. Susam, haşhaş ve rezeneyi ekleyin. Ocağın altını kısıp, doğranmış soğan ilave edin. Soğan altın sarısı renk alınca, balti masala ezmesini ekleyin. İri küp doğranmış tavuğu ilave edip kavurun. Tavuk suyunu ekleyip, 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Krema ekleyip ocaktan alın. Kişniş ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net