IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 16:07   #1
Çevrimdışı
Pulut İnti (Hindistanceviziyle süslü yapışkan pirinç paketleri) Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
300 gram “Glutinious” (yapışkan) pirinç
Yarım çay kaşığı tuz
150 ml hindistancevizi sütü
1 adet pandan yaprağı
Sarmak için: Muz yaprağı

Hindistancevizli iç için:
Yarım su bardağı esmer şeker
1 su bardağı su
1 adet pandan yaprağı
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
Pulut İnti (Hindistanceviziyle süslü yapışkan pirinç paketleri) Yapılışı
PİRİNCİ ayıklayıp su tamamen berraklaşana kadar birkaç defa yıkayın. Pirincin üzerini kapayacak kadar su koyup bir gece bekletin. Ertesi gün pirinci bir kez daha yıkayın ve süzün. Pirinci bir kek kalıbına veya ısıya dayanıklı bir kaba alın. Tuz ve hindistancevizi sütünü karıştırın ve pirincin üzerine dökün. Pirinci 30 dakika buharlı pişiricide pişirin. Muz yapraklarını düzgünce sıcak suya batırarak yumuşatın. Sıcak suya batırmış olduğunuz yaprakları kurulayın ve 4x4 cm'lik 12 adet kare ve 10x14 cm ebatında 12 adet dikdörtgen şeklinde kesin. Yemek kaşığı ile pirinci her dikdörtgenin tam ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Tepeleme dolu bir çay kaşığı hindistancevizini her kare yaprağın üzerine koyun ve bunu da pirincin üzerine yerleştirin. Yaprakların uçları karşılıklı gelecek şekilde katlayın. Bu arada esmer şekeri ve suyu bir kaba alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayıp şurup kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pandan yaprağını ve kalan hindistancevizi rendesini şerbete ekleyin. Kısık ateşte iyice koyulaşana ve lapa gibi olana kadar 10-15 dakika pişirin (sıvı kısmın çoğu buharlaşmış olmalı). Soğutun ve pirinç paketleri ile birlikte servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
300 gram “Glutinious” (yapışkan) pirinç
Yarım çay kaşığı tuz
150 ml hindistancevizi sütü
1 adet pandan yaprağı
Sarmak için: Muz yaprağı

Hindistancevizli iç için:
Yarım su bardağı esmer şeker
1 su bardağı su
1 adet pandan yaprağı
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
Pulut İnti (Hindistanceviziyle süslü yapışkan pirinç paketleri) Yapılışı
PİRİNCİ ayıklayıp su tamamen berraklaşana kadar birkaç defa yıkayın. Pirincin üzerini kapayacak kadar su koyup bir gece bekletin. Ertesi gün pirinci bir kez daha yıkayın ve süzün. Pirinci bir kek kalıbına veya ısıya dayanıklı bir kaba alın. Tuz ve hindistancevizi sütünü karıştırın ve pirincin üzerine dökün. Pirinci 30 dakika buharlı pişiricide pişirin. Muz yapraklarını düzgünce sıcak suya batırarak yumuşatın. Sıcak suya batırmış olduğunuz yaprakları kurulayın ve 4x4 cm'lik 12 adet kare ve 10x14 cm ebatında 12 adet dikdörtgen şeklinde kesin. Yemek kaşığı ile pirinci her dikdörtgenin tam ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Tepeleme dolu bir çay kaşığı hindistancevizini her kare yaprağın üzerine koyun ve bunu da pirincin üzerine yerleştirin. Yaprakların uçları karşılıklı gelecek şekilde katlayın. Bu arada esmer şekeri ve suyu bir kaba alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayıp şurup kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pandan yaprağını ve kalan hindistancevizi rendesini şerbete ekleyin. Kısık ateşte iyice koyulaşana ve lapa gibi olana kadar 10-15 dakika pişirin (sıvı kısmın çoğu buharlaşmış olmalı). Soğutun ve pirinç paketleri ile birlikte servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
hindistanceviziyle, paketleri, pirinc, pulut, sÜslÜ, tarifi, yapışkan, İnti

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meyveli Pirinç Salatası Tarifi oneofgirl Salatalar Mezeler 0 22 Temmuz 2013 18:40
Yapışkan mısınız? Sır Ekstra 0 11 Şubat 2011 15:35
SMS Paketleri Kampanyası, Faturasız SMS Paketleri Dilara Türk Telekom 0 19 Aralık 2010 07:32
Çeltik Pirinç - Pirinç Nedir - Pirinç Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 18:23
Süslü Kabak Dolması Tarifi YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:32