Risotto Alla Pescatore Risotto Alla Pescatore malzemeleri 280 gr risotto pirinci (Arborio tipi) 50 gr ince kıyılmış soğan 50 ml beyaz şarap 40 ml zeytinyağı 400 gr karışık kabuklu deniz mahsulleri (karides~vongole~midye~kalamar v.b. ) 100 gr domates sos veya domates püresi 1 litre balık suyu 1/3 demet maydanoz 10 gr fesleğen 6 gr tuz 5 gr karabiber Risotto Alla Pescatore hazırlanışı Risotto Alla Pescatore: Soğanları zeytinyağında kavurduktan sonra, üzerine pirinci ilave edip tekrar kavurun. Beyaz şarabı ekleyin. Beyaz şarabı çekince kepçe yardımı ile başka kapta kaynatılan balık suyunu azar azar yedirerek risottoyu pişirin. Pişmeye yakın karışık deniz mahsullerini ekleyip, 5-6 dakika daha pişirin. Fesleğen, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip akıcı bir risotto kıvamı olana kadar karıştırın. Risottoyu çukur veya hafif oval bir tabağa alıp, üzerine fesleğen ve ekstra sızma zeytinyağı ilave ederek servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:17. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net