IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Bulgar şarabı ve yemekler (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/726424-bulgar-sarabi-ve-yemekler.html)

PySSyCaT 07 Şubat 2016 15:58

Bulgar şarabı ve yemekler
 
Bu şaraplar pek makbul
‘Osmanlı Sarayı’nın Şarapçısı’ unvanlı Bulgar üreticiler artık dünyanın da gözdesi oldu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu’nun şarap ihtiyacını karşılayan Bulgaristan, şimdilerde dünya piyasalarına gözünü dikti. Eski dönemlerde en güzel örneklerinin, Saray tarafından kapatıldığı iddia edilen Bulgar şarapları, artık tüm dünyada meraklıların en çok rağbet ettiği şarapların başında geliyor.
Soylu sepajlar


1950’lerden itibaren yabancı üzüm türlerinin yaygınlaşması için çalışmalara başlayan Bulgaristan, modern bağcılık ve şarap üretimi için de çeşitli atılımlara girişti. Bağlarında, dünyanın en soylu sepajları sayılan Cabernet, Chardonnay ve Merlot üzümlerini yetiştiren Bulgar üreticiler, aynı zamanda yerel üzümlerini de geliştirmeyi ihmal etmediler.
Gerek yabancı kökenli üzümlerle yaptıkları, gerekse yabancı - yerli üzüm karışımı şaraplarla Bulgarlar dünya piyasalarında kısa sürede şöhrete ulaştılar.
Ünü okyanusu aştı


Bulgar şarapları, Benelux ülkelerinde ithal şaraplar sıralamasında bir numarada bulunuyor. İngiltere’de ise, İtalyan şaraplarından sonra ikinci sırayı işgal ediyor. Avrupa’yı fetheden Bulgar şarapları şu sıralarda okyanusu aşıp, Japon ve Amerikan pazarlarında da boy göstermeye başladı. Güney Afrika gibi şarap üretiminde iddialı olan ülkeler, kalitesinin yanı sıra oldukça uygun olan fiyatı ile de dikkat çeken Bulgar şaraplarıyla rekabet edebilmek için kara kara düşünmeye başladılar.
Ayın şarabı şeçildi


Bulgaristan’ın en ünlü firmalarından biri olan Domaine Boyar’ın ürettiği, Shumen Chardonnay 1998, Jambol Merlot 1998 ve Cabernet Sauvignon 1995 marka şaraplar, internette şarapla ilgili bir çok web sitesinde ayın şarabı şeçildi.
Domaine Boyar firması silikon Fransız mantarları kullanıyor. Geleneksel mantar kullanan firmalar, üretimlerinin yaklaşık yüzde 10’unun mantardan kaynaklanan hatalar yüzünden bozulduğunu öne sürerken, Fransızların geliştirdiği, silikon mantarlar, ürünün hava almasını önlüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Dünyada ikinci ülke


BULGARİSTAN’DA şarapçılığın tarihi çok eski. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Bulgar şaraplarının haklı bir şöhreti olduğu söylenir. Bulgaristan’da modern bağcılık, şarapçılık ve yabancı türlerin yaygınlaştırılması ise 1950’lerde gerçekleşti.
Bugün Bulgaristan, Fransa’dan sonra dünyanın ikinci büyük şişeli şarap ihracatçısı durumunda ve üretiminin yüzde 90’ını dış ülkelere satıyor.



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net