IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Şubat 2016, 15:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alman Usulü Kıymalı Kaygana




125 gr (1 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) süt
2 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Harcı:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
750 gr dana kıyması
75 gr mantar (ince dilimlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Kayganayı hazırlamak için un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz. Ortasını çukurlaştırıp 1 yumurta ve 1 yumurta sarısını içine koyunuz. Yumurtalara 1 çorba kaşığı süt katıp tahta kaşıkla karıştırınız. Yavaş yavaş kalan sütün yarısını akıtarak yediriniz.
Kalan sütü katıp, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız. Kasenin üstünü örtüp, serin bir yerde 30 dakika bekletiniz. Bu arada harcı hazırlamak için, büyük bir tencerede yağı kızdırınız. Yaz kızınca soğanları koyup 6-7 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz.
Kıymayı katıp iyice karıştırarak 10 dakika, rengi kahverengi olana kadar kavurduktan sonra, mantarları ekleyip 5 dakika daha pişiriniz. Kıymanın bırakmış olduğu suyu kaşıkla elden geldiği kadar boşaltınız.
Tencereye krema, tuz, biber ve maydanozu katıp kapağmı kapatarak ağır ateşte 20 dakika, ara-sıra karıştırarak pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp harcı sıcak tutunuz. Orta boy bir tavayı orta ateşte kızdırıp, bir tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız. Kaygana bulamacının yarısını akıtıp, tavayı döndürerek bulamacı her yanına aynı ölçüde yayınız. 2 - 3 dakika, kaygananın altı kızarana kadar pişiriniz. Spatulayla çevirerek öteki yüzünü de 2 dakika pişiriniz.
Kayganayı ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp sıcak tutunuz.
Tavayı kalan tatlı kaşığı yağla yeniden yağlayıp, içine kalan bulamacı dökünüz. 2-3 dakika kızartıp spatulayla çeviriniz.
Kıymalı harcı üstüne döşeyip önce pişirdiğiniz kayganayı en üste kapatınız. Tavayı ateşten alıp kayganayı bir servis tabağına kaydırınız.
Dilim dilim keserek servis ediniz.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alman usulü kıymalı kaygana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 01:31
Bolu Usulü Kıymalı Kömbe Elysian Yöresel Yemekler 0 30 Nisan 2014 11:30
Alman Usulü Kayısı Marmelatı Elysian Reçel Tarifleri 0 26 Şubat 2014 13:07
Alman usulü Şnitzel Zen Dünya Mutfakları 0 03 Şubat 2013 12:00
Alman Usulü Patlıcan YapraK Dünya Mutfakları 0 08 Mart 2010 02:37