Safranlı Risotto Tarifi ~ Italyan Mutfağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeleri 350 gr Arborio pirinci (veya baldo pirinç) 1 kahve fincanı tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 soğan 1 tatlı kaşığı safran 2 kahve fincanı rendelenmiş parmesan peyniri 2 su bardağı sebze suyu 2-3 dal maydanoz Tuz Hazırlanışı Safranlı risotto (İtalyan mutfağından): Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu yıkayıp incecik kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Safranı ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın. Sebze suyunu yavaş yavaş ekleyip 15 dakika karıştırmaya ara vermeden pişirin. Ateşten alıp parmesan peyniri, tereyağı ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.Safranlı risotto (İtalyan mutfağından) artık hazır, afiyet olsun. LezzetCom |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:29. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net