16 Eylül 2016, 17:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | ÇURROZ (KIZARMIŞ BİSKÜVİ) (İspanyol) MALZEME: Su 3 bardak Tuz 1 silme çay kaşığı Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Un 25 çorba kaşığı Yağ (Kızartma için) Pudra şekeri (Servis için) YAPILIŞI: Suyu, zeytinyağını ve tuzu bir kuşhaneye koyun. Kaynar kaynamaz unu katın. Karışım kuşhanenin kenarlarına yapışmayıncaya kadar tahta bir kaşıkla çırparak karıştırın, sonra ateşten alarak soğutun. Hazırladığınız karışımı kalıp torbasına doldurun ve ağzına yıldız şeklinde bir kalıp takın. Derin bir kaba bolca zeytinyağı koyun. Zeytinyağını 190 dereceye kadar kızdırın (bir lokma ekmek yarım dakikada kahverengi olmalı). Kalıp torbasını sıkarak yıldız kalıptan 15 santim uzunluğunda hamur çıkartın ve kızgın yağın içine atın. Hamuru sık sık döndürerek altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın. Sonra yağdan çıkartın ve kâğıt bir peçetenin üstüne koyarak yağını süzün. Kalıptaki hamurun hepsini kullanın. Kızartma işi tamamlandıktan sonra kızarttığınız hamurların üzerine bolca pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
|
Etiketler |
çurroz (kızarmış bisküvi) (ispanyol) |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İspanyol Mutfağı'ndan Tortilla De Patata (İspanyol Omlet) | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:40 |
İspanyol Kek | Elysian | Kek Tarifleri | 0 | 06 Mart 2014 15:23 |
İspanyol Böreği - İspanyol Mutfağı | Sevda | Dünya Mutfakları | 1 | 21 Temmuz 2013 00:36 |
İspanyol Tortillası | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 31 Ekim 2012 17:44 |
Pudİnglİ bİskÜvİ pastasi | Sır | Pastalar | 0 | 11 Nisan 2010 12:15 |