IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Adaçaylı tereyağlı tajarin (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/845652-adacayli-tereyagli-tajarin.html)

Fragile 29 Kasım 2019 15:05

Adaçaylı tereyağlı tajarin
 
Adaçaylı tereyağlı tajarin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İtalya’nın kuzey batısındaki kendine özgü mutfağa sahip, Piemonte bölgesine ait bir lezzet olan Tajarin (tayarin okunur) bol yumurta sarısıyla yapılan bir taze makarna çeşiti. Orjinalinde hamur hazırlanıp yaklaşık 1 metre uzunluğunda açılıyor ve incecik şeritler halinde kesiliyor. Tereyağı ve taze adaçayı sosuyla birleştirilip rendelenmiş parmesan ile servis ediliyor. Adaçaylı Tereyağlı Tajarin, Slowfood’un ortaya çıktığı ve üniversitesinin de bulunduğu Bra ve çevresindeki şehirlerde hemen hemen tüm restoranların menülerinde bulunuyor.

Servis: 4 kişilik

Hazırlama süresi: 1 saatten fazla

Pişirme süresi toplamda: 5 dakika



Tajarin hamuru için malzemeler:

6 yumurta sarısı + 3 bütün yumurta (yumurtaların toplam ölçüsü 260 gr olmalı)
300 gr çok amaçlı beyaz un
100 gr sarı sert buğday unu veya makarnalık irmik unu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı un, makarnayı açarken kullanmak için


Haşlamak için:

5 lt kaynar su
1 yemek kaşığı tuz


Sosu:

100 gr tereyağı
10 yaprak taze adaçayı
80 gr rendelenmiş parmesan

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı:

*zeytinyağı ve yumurtaları ekleyin. Yumurtaları çatal ile karıştırdıktan sonra mikserin çengel aparatını kullanarak orta devirde çalıştırın, hamur toparlanınca temiz bir tezgaha alın, elinizle yaklaşık 10 dakika yoğurun (bu aşamada epey sert olan hamur dinlenince yumuşayıp merdane ile açılacak kıvama gelecektir). Yoğurduğunuz hamuru bir tabağa alıp streç film ile kaplayarak yarım saat oda ısısında dinlendirin. Dinlenen hamuru sekiz eşit parçaya ayırın, her bir hamuru yaklaşık 50*15 cm boyutuna gelecek gibi uzun dikdörtgenler halinde merdaneyle açın. Açtığınız hamurları gevşek rulolar yaparak incecik doğrayın (fotodaki gibi), ellerinizle alttan üste doğru hafifçe karıştırarak şeritlerin açılmalarını sağlayın. Büyük bir makarna tenceresine suyu alın, açık ateşte kaynayınca 1 yemek kaşığı tuz ekleyip makarnaları suya bırakın. Tekrar kaynamaya başlayınca iki dakika pişirin. Makarna pişerken eş zamanlı olarak tereyağını vok tavasına alın, orta ateşte yağ eriyince adaçayı yapraklarını elinizle 2-3 parçaya ayırarak tereyağına ilave edin. Adaçayı aromasını bırakana kadar 1 dakika soteleyin. Haşlanan makarnaları kevgir yardımıyla tereyağlı adaçaylı vok tavasına aktarıp alttan üste doğru karıştırın, dibinde sadece yağı kalana kadar pişirdikten sonra ocağı kapatın (yaklaşık 2 dakika). Parmesan ve adaçayı yapraklarıyla sıcak olarak servis edin.

Tajarin hamurunu elde hazırlama yöntemi:

Unları ve tuzu eleyerek temiz bir tezgaha alın, ortasına oyuk yaparak yumurtaları ve zeytinyağını oyuğa ekleyin. Çatal yardımıyla ortadan başlayarak yumurtaları karıştırın, yavaş yavaş kenardaki unları ortaya doğru yumurtalara yedirin, bu aşamada kırıntı gibi gözüken hamuru kıvam alana kadar elinizle yaklaşık 10 dakika yoğurun. Sonrasında yukarıda yöntemle devam edin.


-Alıntı-

Beatrice 29 Kasım 2019 15:47

Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
 
Anadolu da sıkça yapılan yumurta eristenin birebir aynısı bildiginiz ev makarnası yani

`She 29 Kasım 2019 16:03

Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sende bundan yap bana bak bu kolay hem jsjsjsjs

Beatrice 29 Kasım 2019 16:08

Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
 
Alıntı:

`She Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042197087)
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sende bundan yap bana bak bu kolay hem jsjsjsjs

Bu mu kolay şimdi bunu bunu hamur aciyosun bi kere bunda kaç tane yumurta gidiyor buna hem sen biliyo musun :ddd

`She 29 Kasım 2019 17:14

Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
 
Alıntı:

Beatrice Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042197094)


Bu mu kolay şimdi bunu bunu hamur aciyosun bi kere bunda kaç tane yumurta gidiyor buna hem sen biliyo musun :ddd

Buna kaç yumurta kırıyorsun derken çokmu zor kırmak benim için :(

Beatrice 29 Kasım 2019 17:20

Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
 
Alıntı:

`She Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042197125)
Buna kaç yumurta kırıyorsun derken çokmu zor kırmak benim için :(

ya kıyamam yaparım tmm sen yuzunu asma yeter ki :optum:narin parmaklarım senin için yumurta kırabilir :cokcool:

`She 29 Kasım 2019 17:22

Cevap: Adaçaylı tereyağlı tajarin
 
Alıntı:

Beatrice Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042197132)


ya kıyamam yaparım tmm sen yuzunu asma yeter ki :optum:narin parmaklarım senin için yumurta kırabilir :cokcool:

Jsjsjdjzj narin parmaklarına teşekkürlerimi ilet


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk