![]() |
Patates mantisi Kıymalı Harç İçin: 250 gram dana kıyma 1 adet soğan(doğranmış) 2 adet domates(rendelenmiş) 1/2 demet maydanoz (arzuya göre)(kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay bardağı sıvı yağ Patates Çanağı İçin: 3 adet patates(haşlanmış) 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1/2 demet maydanoz(kıyılmış) Üzeri İçin: 1 su bardağı çırpılmış yoğurt(arzuya göre sarımsaklı) 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates püresi 1 tatlı kaşığı nane [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır? Haşlanmış patatesleri bir kasede püre haline getirin. Tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozları da patatesin üzerine ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız patates püresinden, cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlayın. Ortasına parmağınızla bastırıp çanak şeklini verin ve servis tabağına alın. Bir tavada sıvıyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı da ekledikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri kıymalı harcın içerisine ekleyip baharatlarını koyun. Kıymalı harcı ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun. Çırpılmış yoğurdu patateslerin üzerine birer kaşık ekleyip, bir tavada kızdırdığınız tereyağ, domates püresi ve kuru naneyi üzerine dökerek servis edin. |
Cevap: Patates mantisi Eline sağlık süper görünüyor olsada yesek. |
Cevap: Patates mantisi Yapa bilen varsa :D yapsin tadina bakalim |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk